Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa - Institutia Prefectului 16.01.2012
(16.01.2012)

Inaugurare SMURD la Campulung Moldovenesc

Astazi, 16 ianuarie 2012, a fost operationalizat modulul S.M.U.R.D. din cadrul Detasamentului de pompieri Campulung Moldovenesc. Infiintarea echipajului SMURD la Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a aparut ca o necesitate, avand in vedere faptul ca zona este traversata de catre DN 17, drum modernizat, cu evenimente rutiere destul de frecvente. De asemenea, Campulung Moldovenesc este asezat geografic la mijlocul distantei dintre Suceava si Vatra Dornei, asa incat timpul de raspuns in cazul asistentei medicale de urgenta se va micsora. Efectul final al acestei operationalizari va fi imbunatatirea serviciilor medicale de urgenta catre populatie, catre turisti sau catre cei care tranziteaza aceasta zona.
In cadrul Detasamentului de pompieri C-lung Moldovenesc exista un numar de 16 subofiteri cu pregatire paramedicala ce vor incadra ambulanta si care impreuna cu echipajul de descarcerare existent vor raspunde operativ evenimentelor la care vor fi solicitati.
Ambulanta care intra in dotarea Detasamentului este de tip B2, marca Volkswagen T5, cu tractiune integrala avand o valoare de 342.209 lei. Pentru desfasurarea in bune conditiuni a activitatii sunt asigurate spatii de garare a tehnicii si spatii pentru pregatirea de specialitate a personalului. Medicatia si materialele sanitare vor fi asigurate de catre UPU-SMURD Suceava, prin intermediul asistentului coordonator, iar carburantii si exploatarea ambulantei de catre personalul numit in functia de conducator auto si personalul de specialitate din cadrul Inspectoratului si a Detasamentului.
In judetul Suceava, echipaje S.M.U.R.D. au mai fost infiintate, incepand cu anul 2008, in cadrul Detasamentelor de pompieri din Suceava, Vatra Dornei si Radauti. Aceste echipaje de prim ajutor calificat actioneaza pentru imbunatatirea serviciilor medicale de urgenta catre populatie.
Astfel, de la infiintare, respectiv, 1 noiembrie 2008, pana in data de 10 ianuarie 2012, numarul interventiilor celor trei echipaje S.M.U.R.D. existente deja la nivelul judetului Suceava a ajuns la 3636, acestea intervenind pentru acordarea primului ajutor in cazul accidentelor rutiere, acordare de asistenta medicala persoanelor cu traumatisme, la diferite afectiuni medicale, in cazuri de afectiuni neurologice si psihiatrice si multe altele.
La inaugurarea acestui nou modul S.M.U.R.D., au fost prezenti Prefectul judetului Suceava, domnul Sorin-Arcadie Popescu, vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Vasile Ilie, primarul municipiului Campulung Moldovenesc, domnul Gabriel Serban, deputatul Mircea Gospodaru, prim-adjunctul si adjunctul inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, colonelul Dan Hoffman si maiorul Costica Ghiata, precum si alti reprezentanti ai institutiilor deconcentrate.
In deschiderea festivitatilor, dupa slujba de sfintire, oficiata de catre preotii militari, a avut loc un exercitiu demonstrativ al echipajelor din componenta modulului S.M.U.R.D., care au simulat interventia la un accident rutier. Dupa acest eveniment, au urmat alocutiunile invitatilor, defilarea militarilor si inaugurarea sediului care va gazdui activitatea S.M.U.R.D.
Prefectul judetului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, apreciaza acest eveniment ca fiind un castig pentru judetul Suceava, fortele de interventie avand posibilitatea de acum de a actiona si mai eficient, iar timpii de reactie la solicitarile cetatenilor vor fi redusi.


Purtator de cuvant,
Monica Tataru

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO