Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 22.01.2012
(22.01.2012)

Incendiu in comuna Serbauti
(ora anuntarii la 112 - 19:57)

Garda de interventie Siret si Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Serbauti si Calafindesti, au intervenit, cu sase autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria Deliei G., din comuna Serbauti.
La sosirea pompierilor, ardeau sura, grajdul si izolatia din polistiren a planseului casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta, la o anexa si la o gospodarie invecinata.
Gospodaria, formata din locuinta si anexe, era pozitionata in forma de ā€žUā€, constructii corp comun, lucru ce a necesitat un efort sustinut al pompierilor pentru protejarea cladirilor amenintate de flacari.
Incendiul a fost lichidat la ora 24:00.
Au ars acoperisul surei si al grajdului, construit pe astereala din lemn, cu invelitoare din azbociment, pe o suprafata de 120 mp, peretii din lemn ai surei, pe o suprafata de 200 mp, izolatia din polistiren a acoperisului casei, pe o suprafata de 150 mp, un autoturism Dacia 1310, in proportie de 90%, circa un metru cub lemne de foc si o tona de cereale. S-au degradat peretii din lemn ai centralei termice, pe o suprafata de 30 mp, cazanul centralei termice, astereala acoperisului casei, pe o suprafata de 250 mp si tavanul bucatariei, pe o suprafata de 20 mp.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la centrala termica.
Pompierii au salvat casa de locuit, o anexa si gospodaria invecinata.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO