Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 01.02.2012
(01.02.2012)

Incendiu in municipiul Suceava
(ora anuntarii la 112 - 6:10)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit, cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Liviu P., din municipiul Suceava, str. Aleea Dumbravii.
La sosirea militarilor, ardeau materiale combustibile aflate in subsolul casei si interiorul cosului de evacuare a fumului, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:30.
Au ars si au fost distruse de flacari opt cauciucuri de autoturism, izolatia unor cabluri electrice ramase de la montajul instalatiei casei, un boiler electric, un hidrofor, scule electrice si pneumatice, ambalaje din lemn si PVC.
Pe timpul interventiei, din cauza fumului toxic care cuprinsese interiorul casei, pompierii au evacuat pe sotia proprietarului, L.P. (30 ani) si pe fiica acestuia, G.P. (4 luni). Dupa monitorizarea celor doua, desi nu prezentau simptome specifice intoxicatiei cu fum, pentru mai multa siguranta, paramedicii pompieri de pe ambulanta SMURD, le-au transportat la spital pentru investigatii suplimentare.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului, necuratat.
Pompierii au salvat locuinta.

Misiuni de identificare a persoanelor fara adapost

In perioada in care este in vigoare codul portocaliu de ger, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, din fiecare subunitate din judet, patruleaza pentru identificarea persoanelor fara adapost, acordarea primului ajutor medical si transportul acestora la unitatile spitalicesti din zonele de incidenta.
Ieri, 31 ianuarie, la ora 21:00, patrula Detasamentului de pompieri Suceava a identificat, in zona Garii Itcani, din municipiul Suceava, o persoana fara adapost.
Lui Aurel P., in varsta de 48 de ani, i s-au monitorizat functiile vitale de catre paramedicii pompieri, dupa care a fost transportat la Unitatea de Primire Urgente a spitalului judetean.
Misiunile de cautare vor fi continuate pe parcursul perioadei in care este instituit codul portocaliu.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO