Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 02.02.2012
(02.02.2012)

Incendiu in localitatea Vicovu de Jos
(1.02.2012, ora anuntarii la 112 - 11:23)

Garda de interventie Vicovu de Sus si Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Galanesti si Bilca, au intervenit, cu cinci autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o cladire ce apartine unei societati comerciale cu profil de prelucrare/debitare lemn, din satul Vicovu de Jos.
La sosirea pompierilor, ardeau violent acoperisul cladirii (destinata efectuarii serviciului de paza), construit pe astereala din lemn, cu invelitoare din tabla, si bunurile din interiorul unei camere, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si un depozit de materiale, aflat in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:55.
Au ars acoperisul cladirii, pe o suprafata de 80 mp, obiecte de mobilier si lambriul din interiorul camerei, pe o suprafata de aproximativ 20 mp.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza cosului de evacuare a fumului amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
In urma interventiei pompierilor s-au salvat restul cladirii si magazia de materiale.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Stulpicani
(2.02.2012, ora anuntarii la 112 - 6:47)

Garda de interventie Gura Humorului si Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Stulpicani, au intervenit, cu patru autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile M., din comuna Stulpicani.
La sosirea pompierilor, ardeau acoperisul casei si acoperisul unei anexe, construite pe astereala din lemn si acoperite cu sindrila, existand pericolul de propagare la adapostul de animale si o locuinta invecinata. De mentionat ca interventia militarilor s-a desfasurat in conditiile unei temperaturi de -29 de grade Celsius.
Incendiul a fost lichidat la ora 10:30.
Au ars acoperisul casei, pe o suprafata de 100 mp, si acoperisul anexei, pe o suprafata de 30 mp, degradandu-se peretii portanti ai locuintei si obiecte de mobilier.
In urma incendiului, proprietarul, in varsta de 57 de ani, a suferit arsuri de gradul III si IV la picioare si la nivelul abdomenului, si arsuri de gradul I si II, la nivelul fetei si pe maini.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului, deteriorat.
Pompierilor au salvat adapostul de animale si locuinta invecinata


Misiuni de identificare a persoanelor fara adapost
(01.02.2011)

Si ieri, echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, din fiecare subunitate din judet, au continuat misiunile de patrulare pentru identificarea persoanelor fara adapost, acordarea primului ajutor medical si transportul acestora la unitatile spitalicesti din zonele de incidenta.
Astfel, patrula Detasamentului de pompieri Suceava a identificat noua persoane fara adapost, sase in zona Garii Burdujeni, si trei in zona podului de la Bazar. In urma refuzului acestora de a fi transportate la un adapost social, dupa verificarea starii de sanatate, toate persoanele au fost predate, pentru monitorizare, lucratorilor politiei locale.
Un echipaj al Detasamentului de pompieri Vatra Dornei, aflat in misiune de recunoastere pe raza municipiului Vatra Dornei, l-a identificat pe Mihai M.B., in varsta de 58 de ani, care se afla pe str. Malinilor. Dupa ce i s-a acordat asistenta medicala, pompierii l-au transportat pe barbat la centrul de primire din cadrul Caminului de batrani din localitate.
Misiunile de depistare a persoanelor fara adapost vor fi continuate pe parcursul perioadei in care este instituit codul portocaliu pe traseele prestabilite.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO