Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 03.02.2012
(03.02.2012)

Incendiu in Voronet
(3.02.2012, ora anuntarii la 112 - 5:17)

Grupa operativa a I.S.U. Bucovina - Suceava, Garda de interventie Gura Humorului si Detasamentele de pompieri Suceava, Campulung Moldovenesc si Falticeni, au intervenit, cu sase autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe G., din cartierul Voronet, orasul Gura Humorului.
La sosirea pompierilor, ardeau violent sura, un atelier de tamplarie si camerele de locuit aflate la etajul atelierului, existand pericolul de propagare la intreaga gospodarie (compusa din doua case de locuit, una noua si alta batraneasca, cu o anexa, atelier de tamplarie, sura si un foisor - toate constructii din lemn si dispuse la distante mici una de cealalta). Flacarile s-au propagat din sura, unde proprietarul avea depozitate materiale si utilaje pentru prelucrarea lemnului. Incendiul s-a extins si la gospodaria invecinata, apartinand Firei O.
Din cauza gerului, temperaturile fiind de -28 de grade Celsius, liniile de furtun pe care militarii le-au desfasurat, pe distante mari, riscau in permanenta sa inghete. Pompierii au fost nevoiti sa ingroape furtunurile in zapada pentru a le proteja si pentru a indeplini misiunea de localizare si lichidare a flacarilor.
Incendiul a fost lichidat la ora 13:39.
Lui Gheorghe G. i-au ars sura, pe o suprafata de 48 mp, atelierul de tamplarie si cele cinci camere de la etaj, pe o suprafata de aproximativ 160 mp, si foisorul de foc, pe o suprafata de 12 mp. Au fost afectate de flacari circa 30% din casa de locuit si 40% din anexa casei batranesti (constructii pe suprafete de aproximativ 220 mp si, respectiv, 20 mp), materiale si scule de prelucrare a lemnului, 30 mc cherestea si documentele personale ale proprietarului. S-au degradat peretii, tavanul si subsolul casei, obiecte de mobilier, aparatura electrocasnica si materiale textile.
Firei O., i-au ars adapostul de animale, pe o suprafata de 60 mp, si circa 10 tone de fan.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzator.
In urma interventiei pompierilor s-au salvat restul casei de locuit a proprietarului, casa batraneasca si locuinta vecinei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Misiuni de identificare a persoanelor fara adapost
(02.02.2011)
Patrule ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, din fiecare subunitate din judet, au continuat misiunile de identificare a persoanelor fara adapost si transportul acestora, dupa caz, la unitatile spitalicesti sau centrele sociale din zonele de incidenta.
Astfel, in municipiul Suceava au fost identificate 16 persoane fara adapost, toate de sex masculin, cu varste cuprinse intre 14 si 67 de ani. Opt dintre aceste persoane au refuzat transportul la un adapost social, iar sase au ajuns, cu ambulantele SAJ si SMURD si cu o autospeciala de la Detasamentul de pompieri Suceava, la centrul social al asociatiei „Lumina Lina”. Este vorba despre Mihai C. (57 ani), Pavel G. (55 ani), Mihai M. (66 ani), Vasile B. (30 ani), Marius H. (37 ani) si Aron M. (14 ani). Alte doua persoane fara adapost, Dorin P. (57 ani) si Mihai R. (59 ani), au fost transportate de catre un echipaj SMURD la sectia UPU a Spitalului Judetean, primul prezentand halena alcoolica, iar al doilea avand starea generala alterata.
Un echipaj al Detasamentului de pompieri Vatra Dornei, aflat in misiune de recunoastere, pe raza municipiului Vatra Dornei, i-a identificat pe Mihai G. (58 ani) si Neculai A. (64 ani), pe str. Nicolae Iorga. Dupa ce le-au verificat starea de sanatate, paramedicii pompierii SMURD i-au transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, pentru asistenta medicala de specialitate.
Misiunile de depistare a persoanelor fara adapost vor fi continuate pe parcursul perioadei in care temperaturile vor avea valori foarte scazute, pe traseele prestabilite.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO