Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 07.02.2012
(07.02.2012)

Incendiu in comuna Mihaileni
(6.02.2012, ora anuntarii la 112 - 20:22)

Detasamentul de pompieri Radauti si Garzile de interventie Siret si Vicovu de Sus, au intervenit, cu cinci autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Stefan M., din comuna Mihaileni, judetul Botosani.
La sosirea pompierilor, ardeau violent acoperisul si astereala casei de locuit si anexele gospodaresti ale proprietarului. Flacarile au cuprins si acoperisul, astereala si tavanul cladirii unei societati comerciale (spatiu nefolosit), existand pericolul de propagare la Caminul Cultural si la gospodariile invecinate. Focul s-a propagat de la centrala termica a gospodarului, care se afla in garaj. Structurile invecinate, toate construite din lemn, se aflau la distante foarte mici de locul focarului, favorizand propagarea rapida a flacarilor.
In urma misiunii de recunoastere a zonei de interventie, pompierii au depistat 60 de saci cu azotat de amoniu, depozitati intr-o anexa. S-au luat masuri imediate de asigurare a arealului si de localizare a flacarilor, pentru ca acestea sa nu ajunga la substantele periculoase care, in anumite conditii, ar fi putut exploda.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:50.
Au ars acoperisul si astereala casei, pe o suprafata de 80 mp, anexe gospodaresti, pe o suprafata de 100 mp, circa 6 mc lemne de foc si 2 tone de furaje, degradandu-se peretii locuintei, obiecte de mobilier, aparatura electrocasnica si aproximativ 3 mc lemne de foc. Au mai ars acoperisul, astereala, tavanul si lambriul cladirii societatii comerciale, pe o suprafata de 100 mp.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului, deteriorat.
In urma interventiei pompierilor, s-au salvat restul casei de locuit si al cladirii societatii comerciale, Caminul Cultural si gospodariile invecinate.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Misiuni de identificare a persoanelor fara adapost
(06.02.2011)
Patrule ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, din fiecare subunitate din judet, au continuat misiunile de identificare a persoanelor fara adapost si transportul acestora, dupa caz, la unitatile spitalicesti sau centrele sociale din zonele de incidenta.
Astfel, in cursul zilei de 6 februarie a.c., patrula Detasamentului de pompieri Suceava a identificat 13 persoane fara adapost. Acestea au refuzat transportul la centrul social.
Misiunile de cautare a persoanelor fara adapost vor fi continuate pe parcursul perioadei in care temperaturile vor avea valori foarte scazute, pe traseele prestabilite.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO