Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 13.02.2012
(13.02.2012)

Incendiu in satul Tesna
(12.02.2012, ora anuntarii la 112 - 10:27)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Marcel R., din satul Tesna, comuna Cosna.
La sosirea pompierilor, ardeau etajul si mansarda casei, construita din lemn, existand pericolul de propagare la doua anexe gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 16:30.
Au ars casa de locuit, pe o suprafata de 170 mp, bunuri de uz casnic si documente personale.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scanteilor provenite din cosul de evacuare a fumului, deteriorat.
Militarii au salvat cele doua anexe gospodaresti.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in satul Dumbraveni
(12.02.2012, ora anuntarii la 112 - 14:40)

Pompierii Detasamentului Falticeni, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Rasca si Bogdanesti, au intervenit cu patru autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Niculai C., din satul Dumbraveni, comuna Rasca.
La sosirea pompierilor, ardeau adapostul de animale si atelierul de tamplarie, construite din lemn, existand pericolul de propagare a flacarilor la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:15.
Au ars adapostul de animale, pe o suprafata de 200 mp, atelierul de tamplarie, pe o suprafata de 30 mp, si circa 3 mc lemne de foc. S-au degradat utilaje si doua autoturisme (un VW Golf si un Aro 10).
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unei aeroterme, lasata sub tensiune si nesupravegheata.
Pompierii au salvat casa proprietarului.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in orasul Vicovu de Sus
(12.02.2012, ora anuntarii la 112 - 20:02)

Garda de interventie Vicovu de Sus a intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Constantin M., din orasul Vicovu de Sus.
La sosirea pompierilor, ardea bucataria de vara, construita din lemn, existand pericolul de propagare a flacarilor la casa de locuit si anexele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 21:20.
Au ars bucataria de vara, pe o suprafata de 50 mp, obiecte de mobilier, aparatura electrocasnica si documente personale.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului cazut din soba cu acumulare de caldura.
Pompierii au salvat casa si anexele gospodaresti.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(13.02.2012, ora anuntarii la 112 - 6:07)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Simion P., din municipiul Campulung Moldovenesc.
La sosirea militarilor, ardea acoperisul casei de locuit, existand pericolul de propagare a flacarilor la intreaga locuinta si cladirile invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 7:45.
Au ars coperisul casei, pe o suprafata de 80 mp, si materiale textile, degradandu-se tencuieli si zugraveli interioare, pe o suprafata de circa 40 mp.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza unui burlan metalic amplasat si neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa proprietarului si constructiile invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Misiuni de identificare a persoanelor fara adapost
(12.02.2011)
Patrule ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, din fiecare subunitate din judet, au continuat misiunile de identificare a persoanelor fara adapost si transportul acestora, dupa caz, la unitatile spitalicesti sau centrele sociale din zonele de incidenta.
Astfel, in cursul zilei de 12 februarie a.c., patrula Detasamentului de pompieri Suceava a identificat 10 persoane fara adapost, una dintre acestea (un barbat in varsta de 56 de ani), acceptand sa fie transportata la centrul social Lumina Lina, de la Biserica Sfanta Vineri, din municipiul Suceava.
Misiunile de cautare a persoanelor fara adapost vor fi continuate pe parcursul perioadei in care temperaturile vor avea valori foarte scazute, pe traseele prestabilite.

Campanie pentru colectarea ajutoarelor pentru sinistrati

Din initiativa, la ordinul si sub coordonarea Institutiei Prefectului s-a dispus infiintarea unor puncte de colectare pentru ajutoarele umanitare destinate sinistratilor afectati de fenomenele meteo periculoase, din Sud-Estul tarii.
In acest sens, au fost stabilite locatii de colectare la sediile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina si ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi, atat la nivelul municipiului Suceava, cat si la cel al subunitatilor celor doua institutii, din judet, precum si la sediul Societatii Nationale Crucea Rosie - filiala Suceava.
Persoanele fizice si juridice care vor sa faca donatii in acest scop sunt rugate sa respecte, ca si conditie obligatorie, incadrarea in termenul de valabilitate al alimentelor.
Pentru evitarea oricaror probleme se vor primi, in principal, alimente neperisabile si cu perioade mai lungi de valabilitate.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO