Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 21.02.2012
(21.02.2012)

Un nou camion cu ajutoare a plecat catre sinistratii din judetul Buzau

Judetul Suceava demonstreaza in continuare ca este solidar cu cetatenii din sudul si sud-estul Romaniei, care au fost grav afectati de viscolul si de ninsorile abundente din ultima perioada.
Din initiativa si sub coordonarea Prefectului judetului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, s-au deschis puncte de colectare de alimente pentru sinistrati, la sediile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava si ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi, din municipiul Suceava si din toate subunitatile celor doua institutii, din judet.
In urma apelului, persoane fizice, reprezentanti ai unor societati comerciale, cat si lucratori ai institutiilor publice au donat alimente de prima necesitate.
De asemenea, pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, lucratorii Politiei Suceava, Jandarmeriei Suceava si ai Scolii de Subofiteri Jandarmi Falticeni au donat sume de bani din care s-au cumparat alimente pentru sinistrati.
Astfel, au fost donate produse alimentare, dupa cum urmeaza: peste 3.000 de conserve, 1.000 de paini, aproximativ 900 de litri de apa minerala, 2.000 kg de cartofi, 729 kg de orez, 600 litri de ulei, 548 kg de faina, aproximativ 478 kg zahar, biscuiti, cornuri, paste fainoase, dulciuri si alte produse. Pe langa alimente s-au mai colectat articole de imbracaminte si paturi.
Ajutoarele au fost trimise, cu un camion al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina, azi, 21 februarie 2012, la ora 8:30, in judetul Buzau, urmand sa fie preluate de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neron Lupascu al judetului Buzau, care vor imparti produsele persoanelor aflate in dificultate.
Prefectul judetului, domnul Sorin Arcadie Popescu, inspectorul sef al I.S.U. Suceava, colonelul Ion Burlui, inspectorul sef al I.J.J. Suceava, generalul de brigada Eugen Salar, si inspectorul sef al I.P.J. Suceava, comisarul sef Ioan Nicusor Todirut, multumesc tuturor institutiilor publice, agentilor economici si persoanelor fizice din judetul Suceava, care au dat dovada de solidaritate fata de semenii afectati din cauza ninsorilor abundente.


Purtator de cuvant,
Plt.maj. Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO