Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 21.02.2012
(21.02.2012)

Atentie, cad turturi!

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava solicita Asociatiilor de Proprietari si societatilor comerciale sa se implice in activitatile de deszapezire a cailor de acces spre cladiri, a trotuarelor, a arterelor de circulatie vecine imobilelor sau a punctelor de lucru, si de eliminare a poleiului, in asa fel incat traficul pietonal sa se desfasoare in conditii de siguranta.
Pentru prevenirea unor accidente cu urmari grave, o grija deosebita trebuie acordata indepartarii turturilor de gheata de pe stresini, uluce, jgheaburi etc.
In caz de pericol iminent de cadere a zapezii sau ghetii (turturilor), de pe cladirile inalte, detinatorii trebuie sa ia masuri de marcare a perimetrului expus, de avertizare si de indepartare a acestora.
In acest sens, amintim ca proprietarii, atat persoane fizice cat si juridice, au obligatia in acest sens, conform Legii 230/2007 (privind infiintarea, organizarea si functionarea Asociatiilor de Proprietari), Legii 481/2004, art. 28 si 29 (privind Protectia Civila) si hotararilor Consiliilor Locale, sa asigure identificarea, monitorizarea si evaluarea factorilor de risc specifici, generatori de evenimente periculoase si sa intretina in buna stare de functionare imobilele, in asa fel incat sa nu afecteze populatia si mediul.
Neindeplinirea acestor obligatii prevazute de lege se sanctioneaza contraventional.

Incendiu in municipiul Suceava
(21.02.2012, ora anuntarii la 112 - 9:23)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de prim adjunctul inspectorului sef, colonelul Dan Hoffman, si Detasamentul de pompieri Suceava au intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o cladire administrativa apartinand unei societati de constructii, din municipiul Suceava, Zona Industriala.
La sosirea militarilor, ardea acoperisul cladirii (P+1), construit pe astereala din lemn si acoperit cu tabla, existand pericolul de propagare la intreaga constructie.
Incendiul a fost lichidat la ora 11:15.
A ars acoperisul, pe o suprafata de 80 mp. Flacarile au degradat intregul planseu, tamplaria din PVC, finisaje interioare si exterioare ale cladirii.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza cosului de evacuare a fumului, neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Militarii au salvat restul cladirii si bunurile din interior (documente, calculatoare, centrala termica, un laborator etc.)
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO