Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 22.02.2012
(22.02.2012)

Incendiu in localitatea Salageni
(21.02.2012, ora anuntarii la 112 - 21:18)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de prim adjunctul inspectorului sef, colonelul Dan Hoffman, si Detasamentul de pompieri Suceava au intervenit, cu trei autospeciale si o ambulanta SMURD, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Marius L., din satul Salageni, comuna Dumbraveni.
La sosirea militarilor, ardeau violent acoperisul si bunurile din interiorul casei, existand pericolul de propagare la anexele gospodaresti. Din cauza drumului impracticabil, acoperit cu zapada, militarii au fost nevoiti sa desfasoare un dispozitiv de aproximativ 500 de metri, de la autospeciale la locul incendiului. Acest lucru nu a afectat interventia, militarii localizand si stingand flacarile in limitele gasite.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:15.
Paramedicii pompieri SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, in varsta de 44 de ani, care a suferit arsuri de gradele I si II la nivelul fetei si o intoxicatie cu fum, dupa care l-au transportat la sectia UPU a spitalului judetean, pentru tratament de specialitate. Atat barbatul, cat si vecinii sai au declarat pompierilor ca in interior se afla o femeie, G.M. (44 ani), in stare de inconstienta, pe care nu au mai reusit sa o salveze.
In urma cercetarilor efectuate de catre specialistii aflati la fata locului s-au identificat, printre resturile carbonizate si plafonul prabusit, ramasite ce pareau de natura umana. Acestea au fost preluate de catre legisti, urmand a se efectua necropsia.
Au ars casa de locuit, construita din chirpici, pe structura din lemn, cu invelitoare din azbociment, pe o suprafata de 60 mp, planseul locuintei, obiecte de mobilier si bunuri de uz casnic. S-au degradat peretii casei si elementele de tamplarie.
Din primele cercetari, cauza probabila de producere a incendiului este efectul termic, focul izbucnind de la materialele combustibile amplasate necorespunzator fata de sistemul de incalzire. Este vorba despre lemne de foc umede puse pe soba, la uscat.
Militarii au salvat anexele gospodaresti.

Incendiu in localitatea Valea Glodului
(21.02.2012, ora anuntarii la 112 - 21:36)

In timp ce pompierii Detasamentului Suceava se luptau cu flacarile la Salageni, colegii lor de la Detasamentul Falticeni, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta si primarul comunei Vulturesti, au intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Viorel B., din satul Valea Glodului, comuna Vulturesti.
La sosirea pompierilor, ardeau bunurile din interiorul unei camere, pe o suprafata de aproximativ 20 mp, existand pericolul de propagare la intreaga casa.
Incendiul a fost lichidat la ora 22:35.
Au ars bunuri casnice si obiecte de mobilier din interiorul camerei, degradandu-se planseul si un perete portant.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza sobei, amplasata necorespunzator fata de materialele combustibile.
Militarii au salvat restul casei, in proportie de 80%.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO