Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Asanare pirotehnica în localitatea Darmanesti
(07.03.2008)

(06.03.2008, orele 12.04)


Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava a intervenit pentru identificarea si ridicarea a 2 proiectile de artilerie calibrul 122 mm, pe DN 2 în raza loc.Darmanesti.
La sosirea echipajelor s-au gasit 2 proiectile de artilerie calibrul 122 mm, acestea nu prezentau un pericol pentru populatie. Echipa pirotehnica a identificat, ridicat si depozitat cele 2 proiectile.
Interventia a fost încheiata la orele 14.00.
Evenimentul nu s-a soldat cu evenimente deosebite. Nu s-au pus în pericol vieti omenesti sau cladirile din apropierea interventiei.Incendiu în localitatea Siret
(06.03.2008, orele 16.02)


Garda de Interventie Siret împreuna cu Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Siret au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la locuinta cetateanului Niculaie P. din localitatea Siret.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul unei magazii de materiale (sopron) cu pericol de propagare la întreaga locuinta si anexe.
Incendiul a fost lichidat la orele 17.00.
Au ars: acoperisul magaziei de materiale, cca 1t furaje si cca 200 snopi strujeni.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat ca urmare unui foc deschis în spatii deschise nesupravegheat.
Salvari: casa de locuit si anexele în valoare de cca 80.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca 1.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.Incendiu în localitatea Calafindesti
(07.03.2008, orele 03.08)

Detasamentul de Pompieri Radauti împreuna cu Garda de Interventie Siret si Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenta Calafindesti au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la un agent economic cu profil cresterea animalelor din localitatea Calafindesti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul adapostului de animale, pe o suprafata de cca 500mp, cu pericol de propagare la adaposturile de animale învecinate.
Incendiul a fost lichidat la orele 08.30.
Au ars: acoperisul adapostului de animale pe cca 500mp si un planseu pe cca 400mp.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat de un scurtcircuit favorizat de un conductor electric defect.
Salvari: adaposturile de animale învecinate, de cca 900.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca 100.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO