Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 27.02.2012
(27.02.2012)

Manifestari prilejuite de Ziua Protectiei Civile - 28 februarie

Cu ocazia aniversarii a 79 de ani de la infiintarea Protectiei Civile in Romania, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava desfasoara diverse activitati.
Astfel, vineri, 24 februarie, in sala de sport a orasului Gura Humorului, s-a desfasurat Campionatul de minifotbal „Cupa Protectiei Civile” - editia a V-a. La sfarsitul competitiei, cupa a fost adjudecata de fotbalistii Detasamentului de pompieri Suceava, castigatori a trei dintre editii. Pe locul II s-a situat echipa Detasamentului de pompieri Falticeni, iar pe pozitia a III-a - echipa formata din cadrele de la resedinta Inspectoratului.
Maine, 28 februarie, cu ocazia Zilei Protectiei Civile, pompierii suceveni organizeaza Ziua Portilor Deschise.
In cadrul acestor manifestari, militarii vor prezenta mijloace de interventie in caz de situatii de protectie civila si modul de folosire a acestora. De asemenea, vizitatorii for fi informati despre riscurile specifice judetului nostru, precum si despre modul de comportare in diferite situatii de urgenta.
Detasamentele de pompieri Suceava, Radauti, Campulung Moldovenesc, Falticeni, Vatra Dornei si Garzile de Interventie Gura Humorului, Solca, Siret si Vicovu de Sus isi vor deschide portile incepand cu ora 10:00.

Accident rutier pe raza localitatii Luncusoara
(27.02.2012, ora anuntarii la 112 - 7:18)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit, cu modulul SMURD (o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta), in urma unui accident rutier produs pe raza satului Luncusoara, comuna Udesti.
La sosirea pompierilor, un microbuz, marca VW, se afla rasturnat inafara partii carosabile, sub un pod. In urma evenimentului a rezultat ranirea celor patru ocupanti ai autovehiculului, toti membri ai aceleiasi familii, Leontin M. (44 ani), Leon M. (19 ani), Maria M. (8 ani) si Doina M. (43 ani), ultima persoana fiind incarcerata.
Pompierii au luat masurile specifice in astfel de cazuri - balizarea zonei, decuplarea bornelor de la baterie si verificarea eventualelor scurgeri de lichide inflamabile, concomitent cu extragerea victimei din habitaclul masinii, careia i s-a acordat primului ajutor medical de urgenta, dupa care a fost transportata la o autosanitara a Serviciului de Ambulanta Judetean Suceava.
Leontin M. nu a avut nevoie de asistenta medicala, dar a cerut sa o insoteasca pe fiica sa la spital, ambii fiind transportati cu ambulanta SMURD.
Lui Leon M. i s-a acordat primul ajutor medical dar a refuzat transportul la sectia UPU a spitalului judetean.
Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 8:25.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO