Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 28.02.2012
(28.02.2012)

Ziua Portilor Deschise

Astazi, 28 februarie, este Ziua Protectiei Civile, ocazie cu care Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a organizat, incepand cu ora 8.30, Ziua Portilor Deschise, atat la sediul institutiei din municipiul Suceava, strada Universitatii, nr. 14, cat si la subunitatile de interventie din judet (Detasamentele de Pompieri Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Radauti, Falticeni si la Garzile de interventie din Solca, Siret, Gura Humorului, Vicovu de Sus).
Astfel, un numar mare de copii, prescolari, elevi ai claselor I-VIII si IX-XII, insotiti de cadre didactice coordonatoare, dar si cetateni ai judetului au participat la activitatile organizate de inspectorat.
Cadrele militare au prezentat invitatilor informatii despre riscurile specifice judetului nostru, reducerea lor, precum si despre modul de comportare in diferite situatii de urgenta.
Cei prezenti au putut vedea o parte din tehnica de interventie a pompierilor militari respectiv, autospeciale de stins incendii cu apa si spuma, autoscara mecanica pentru interventie la inaltime, barci de salvare, autospeciala pirotehnica, modulul S.M.U.R.D., precum si autospecialele noi din dotarea inspectoratului, respectiv autospeciala pentru descarcerare grea (care poate fi folosita in cazul unor accidente rutiere in lant, accidente feroviare, aviatice, cutremure cu consecinte grave asupra mediului inconjurator etc.) si autospeciala C.B.R.N. - Chimic - Biologic - Radiologic - Nuclear.
Chiar daca afara erau sub zero grade, zambetele si entuziasmul copiilor ne-au incalzit inimile si ne-am bucurat, ca de fiecare data, de prezenta lor numeroasa si de receptivitatea fata de informatiile la care au avut acces.
Compartiment Informare si Relatii Publice

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO