Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 28.03.2012
(28.03.2012)

Incendiu in localitatea Costileva
(27.03.2012, ora anuntarii la 112 - 14:31)

Garda de interventie Solca a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria Evei O., din satul Costileva, comuna Ulma.
La sosirea echipajelor, ardea casa de locuit, existand pericolul de propagare la anexe si la o locuinta invecinata.
Au ars casa de locuit, pe o suprafata de 60 mp, obiecte de mobilier, bunuri casnice si documente personale.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:30.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza unui cablu electric defect.
Militarii au salvat anexele proprietarei si locuinta invecinata.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in orasul Vicovu de Sus
(27.03.2012, ora anuntarii la 112 - 21:03)

Sub comanda inspectorului sef al I.S.U. Bucovina - Suceava, colonelul Ion Burlui, Detasamentul de pompieri Radauti si Garzile de interventie Vicovu de Sus si Siret, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Galanesti, Vicovu de Sus, Fratautii Noi, Fratautii Vechi, Bilca si Straja, au intervenit, cu 11 autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la trei gospodarii din orasul Vicovu de Sus.
La sosirea pompierilor, ardeau trei case de locuit si anexele acestora, existand pericolul de propagare la alte trei gospodarii.
Incendiul a izbucnit la locuinta lui Stefan M. si s-a propagat la gospodariile lui Constantin M. si Vasile M.
Primului proprietar i-au ars casa, pe o suprafata de 60 mp, si documente personale. Lui Constantin M. i-au ars casa, pe o suprafata de 70 mp, si doua anexe, pe o suprafata de 45 mp. Ultimului proprietar, Vasile M., i-au ars casa, pe o suprafata de 50 mp, si anexele, pe o suprafata de 20 mp. Acestuia i-au pierit in incendiu 15 pasari de curte. Stefan M., in varsta de 48 ani, a avut un atac de panica si a fost transportat la spital cu o ambulanta a S.A.J.
Incendiul a fost lichidat la ora 0:20.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la conductori electrici improvizati.
Militarii au salvat cele trei gospodarii invecinate.


Incendiu in localitatea Corpaci
(27.03.2012, ora anuntarii la 112 - 22:14)

Garda de interventie Siret si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zamostea au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe M., din satul Corpaci, comuna Zamostea.
La sosirea echipajelor, ardeau adapostul de animale si depozitul de furaje, existand pericolul de propagare la casa de locuit.
Au ars adapostul de animale, pe o suprafata de 24 mp, depozitul de furaje, pe o suprafata de 36 mp, circa doua tone de furaje si 60 baloti de fan.
Incendiul a fost lichidat la ora 1:10.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la conductori electrici defecti.
Militarii au salvat casa de locuit si sase bovine din gospodaria proprietarului.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in orasul Milisauti
(28.03.2012, ora anuntarii la 112 - 2:53)

Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Milisauti, a intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la cladirile dezafectate ale unui fost depozit de materiale, apartinand lui Ioan P., din orasul Milisauti.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisurile a trei cladiri (un bufet si doua birouri) si o magazie, construita din lemn, existand pericolul de propagare la o locuinta aflata in imediata apropiere.
Au ars acoperisul bufetului, pe o suprafata de 60 mp, acoperisul celor doua cladiri de birouri, pe o suprafata de 40 mp, si magazia, pe o suprafata de 80 mp.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:20.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Militarii au salvat locuinta invecinata.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj. Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO