Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 29.03.2012
(29.03.2012)

Incendiu de vegetatie uscata
(28.03.2012)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc si Garda de interventie Solca au intervenit in cursul zilei de ieri (28 martie a.c.) pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, izbucnite in comuna Sadova, pe Dealul Hoga si, respectiv pe raza orasului Solca.
In prima locatie au ars trei hectare de vegetatie uscata si resturi de exploatare forestiera, militarii salvand din calea flacarilor un depozit de furaje si fondul forestier, aflate in imediata apropiere. Si pompierii solcani au stins flacarile de pe o suprafata de aproximativ 0,5 hectare de vegetatie uscata.
Misiunile pompierilor militari s-au incheiat fara probleme deosebite.

Incendiu in localitatea Tibeni
(28.03.2012, ora anuntarii la 112 - 18:12)

Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Satu Mare si Milisauti, a intervenit cu cinci autospeciale si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in satul Tibeni, comuna Satu Mare.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul unei cladiri de locuinte, constructie corp comun, proprietari fiind Gheorghe O. si Constantin B., existand pericolul de propagare la gospodariile invecinate.
A ars acoperisul cladirii, pe o suprafata de 100 mp, degradandu-se peretii, construiti din chirpici, pe o suprafata de 100 mp, si obiecte de mobilier.
Gheorghe O, in varsta de 53 de ani, a suferit arsuri de gradul I la urechea stanga si de gradul II pe 6% din membrele superioare. Acestuia i s-a acordat primul ajutor medical de catre pompierii SMURD si a fost transportat la Spitalul Municipal Radauti pentru tratament de specialitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:40.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza unui motor electric care a suprasolicitat instalatia (electrica) cladirii.
Pompierii au salvat gospodariile invecinate.

Incendiu in comuna Stroiesti
(28.03.2012, ora anuntarii la 112 - 22:40)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Dumitru V., din comuna Stroiesti.
La sosirea echipajelor, ardeau violent casa, sura si adapostul de animale, existand pericolul de propagare la o gospodarie invecinata si la o cladire anexa apartinand Primariei comunei Stroiesti.
Dezvoltarea rapida a incendiului si propagarea flacarilor au fost favorizate de rafalele puternice de vant si de cantitatile mari de materiale inflamabile depozitate in anexele gospodaresti.
Au ars casa, pe o suprafata de 84 mp, sura, pe o suprafata de 150 mp, si acoperisul adapostului de animale, pe o suprafata de 25 mp. Flacarile au mai afectat doua tocatoare de furaje, circa 1500 kg grau, 500 kg, porumb, 900 kg secara, 4,5 tone furaje, aparatura electrocasnica, mobilier, articole textile si alte bunuri materiale. In incendiu au pierit o vaca si 30 de pasari de curte.
Ultimele focare a fost lichidate la ora 3:40.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la conductori electrici defecti.
Pompierii au salvat gospodaria invecinata si anexa Primariei. S-au mai salvat un cal si o vaca.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO