Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 01.04.2012
(01.04.2012)

Incendiu in municipiul Falticeni
(31.03.2012, ora anuntarii la 112 - 11:08)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la Sectia lazi a unei societati comerciale cu profil de prelucrare a lemnului, din municipiul Falticeni.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul unei hale dezafectate, existand pericolul de propagare la un depozit de produse finite. Inainte de izbucnirea focului, s-au efectuat lucrari pentru recuperarea elementelor din fier din structura plafonului constructiei dezafectate, utilizandu-se un dispozitiv de taiere/sudura.
A ars acoperisul halei, pe o suprafata de aproximativ 200 mp.
Incendiul a fost lichidat la ora 13:10.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza lucrarilor de taiere a fierului executate fara respectarea normelor de prevenire a incendiilor.
Din fericire, pompierii au lichidat flacarile inainte ca acestea sa se propage la depozitul de produse finite.
Nu s-a inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Voitinel
(31.03.2012, ora anuntarii la 112 - 21:52)

Garda de interventie Vicovu de Sus si Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Galanesti, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Constantin C., din comuna Voitinel.
La sosirea echipajelor, ardeau violent casa si bucataria de vara, existand pericolul de propagare la doua gospodarii invecinate.
Au ars casa, pe o suprafata de 80 mp, bucataria de vara, pe o suprafata de 60 mp, si bunuri materiale.
Incendiul a fost lichidat la ora 0:05.
Din primele cercetari, a rezultat ca flacarile au izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unui cablu electric defect.
Pompierii au salvat cele doua gospodarii invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendii de vegetatie uscata
(31.03.2012)

Detasamentul de pompieri Falticeni si Garda de interventie Vicovu de Sus au intervenit in cursul zilei de ieri (31 martie a.c.) pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, izbucnite in comuna Bunesti si, respectiv in orasul Vicovu de Sus.
In prima locatie au ars doua hectare de vegetatie uscata, militarii salvand din calea flacarilor o livada aflata in imediata apropiere. In Vicovu de Sus au fost stinse flacarile de pe o suprafata de aproximativ doua hectare de vegetatie uscata, care puneau in pericol 20 de hectare de pasune.
Au mai fost semnalate incendii de vegetatie uscata in diferite locatii din judet, flacarile fiind lichidate de catre Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta locale sau de catre proprietarii terenurilor afectate, nemaifiind nevoie de interventia pompierilor profesionisti.
Misiunile pompierilor militari s-au incheiat fara probleme deosebite.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO