Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 06.04.2012
(06.04.2012)

Incendiu in localitatea Budeni
(05.04.2012, ora anuntarii la 112 - 15:17)

Detasamentul de pompieri Falticeni si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dolhasca au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile V., din satul Budeni, orasul Dolhasca.
La sosirea echipajelor, ardeau trei stoguri de fan, existand pericolul de propagare a flacarilor la casa de locuit si la anexele gospodaresti.
Au ars aproximativ 2.500 Kg de furaje.
Incendiul a fost lichidat la ora 17:15.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jocului cu focul a unui copil, G.V., in varsta de 6 ani.
Din fericire, pompierii au lichidat flacarile inainte ca acestea sa se propage la gospodarie.
Nu s-a inregistrat victime omenesti.

Incendiu in municipiul Suceava
(05.04.2012, ora anuntarii la 112 - 18:34)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si o ambulanta SMURD pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism marca Lancia, condus de Sorin Mihai H., pe str. Calea Obcinelor, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la compartimentul motor, existand pericolul de propagare la intregul autoturism si la o masina aflata in imediata apropiere.
Au ars elemente combustibile ale compartimentului motor, pompierii salvand aproximativ 70% din autoturism.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:50.
Din primele cercetari, a rezultat ca flacarile au izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Capu Codrului
(05.04.2012, ora anuntarii la 112 - 22:08)

Garda de interventie Gura Humorului si Detasamentul de pompieri Falticeni, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Paltinoasa, au intervenit cu patru autospeciale si doua motopompe pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Constantin M., din satul Capu Codrului, comuna Paltinoasa.
La sosirea echipajelor, ardeau adapostul de animale, garajul, baia si bucataria de vara, constructii din lemn, existand pericolul de propagare a flacarilor la casa de locuit si la doua gospodarii invecinate.
Au ars adapostul de animale, pe o suprafata de 100 mp, garajul, pe o suprafata de 30 mp, baia si bucataria de vara, pe o suprafata de 40 mp, circa patru tone de fan si alte bunuri materiale.
Incendiul a fost lichidat la ora 01:50.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui trasnet.
Pompierii au salvat casa de locuit si gospodariile invecinate.
Nu s-a inregistrat victime omenesti.

Incendii de vegetatie uscata
(05.04.2012)

Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava au intervenit in cursul zilei de ieri (5 aprilie a.c.) pentru localizarea si lichidarea unor incendii de vegetatie uscata, izbucnite in diferite locatii din judet. Alaturi de pompierii militari au mai actionat si lucratori ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta si ai Directiei Silvice Suceava.
In cele 9 interventii, pompierii au stins flacarile care au ars peste 68 de hectare de vegetatie uscata, pasuni impadurite, arbusti si puieti de arbori.
Garda de interventie Siret a stins un incendiu care a mistuit 25 de hectare de vegetatie uscata si arbusti in localitatea Musenita, salvand din calea flacarilor patru gospodarii si fondul forestier din apropiere.
Si Garda de interventie Vicovu de Sus a salvat fondul forestier, stingand incendiul la vegetatie uscata izbucnit in comuna Brodina. Aici au ars 25 de hectare de vegetatie uscata, focul afectand si puieti de molid si brad.
Misiunile pompierilor militari s-au incheiat fara probleme deosebite, fiind salvate gospodariile si padurile aflate in pericol.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO