Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 06.04.2012
(06.04.2012)

SCOALA ALTFEL LA POMPIERI
Pe parcursul acestei saptamani, in baza protocoalelor incheiate intre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava si Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, s-a desfasurat o gama variata de activitati stabilite in programul Scoala Altfel.
Astfel, mii de copii de la scolile si gradinitele din judet au vizitat subunitatile Inspectoratului din raionul de interventie aferent, primind informatii despre modul de desfasurare a pregatirii personalului operativ, caracteristici tehnico-tactice si posibilitati de lucru cu autospecialele din dotare. De asemenea, copiii au putut urmari exercitii demonstrative si le-au fost prezentate misiunile si gama de interventii la care sunt solicitati pompierii.
Pe de alta parte, reprezentanti ai pompierilor au vizitat unitati de invatamant din judet, unde au prezentat materiale video si au sustinut teme specifice domeniului situatiilor de urgenta.
Activitatea cea mai ampla a fost desfasurata de catre Detasamentul de pompieri Radauti care, in parteneriat cu Colegiul Andronic Motrescu Radauti, a derulat proiectul O meserie pentru viata.
Acest proiect a cuprins desfasurarea unui program de pregatire a unui grup de 20 de elevi, timp de trei zile, pentru cunoasterea elementelor minime de dotare si utilizare a accesoriilor de pe tehnica de interventie, realizarea unor dispozitive pentru stingerea incendiilor si acordarea primului ajutor in cadrul modulului SMURD.
Dupa parcurgerea programului, in cea de-a patra zi, elevii, in rolul pompierilor militari, au desfasurat un exercitiu tactic in teren. Situatia tactica a cuprins simularea unui incendiu chiar la sediul Colegiului Andronic Motrescu Radauti. Elevii pompieri au mai acordat primul ajutor unui grup de colegi surprinsi de flacari in salile de curs si au descarcerat, acordand asistenta medicala unei victime, in urma unui accident rutier. Misiunile s-au incheiat cu succes.
Toate activitatile s-au desfasurat in prezenta personalului colegiului, elevi si profesori, care au executat in partea initiala a exercitiului evacuarea de urgenta din salile de curs.
La final, locotenent-colonel Sorin Popovici, comandantul Detasamentului de pompieri Radauti, a inmanat elevilor participanti diplome, brosuri, calendare si reviste ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava.Purtator de cuvant,
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO