Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Asanare pirotehnică în localitatea Neagra
(09.03.2008)

(07.03.2008, orele 12.30)

Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava a intervenit pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea a doua proiectile explozive de calibrul 150 mm si respectiv 76 mm si un focos de artilerie, în loc.Neagra, oraş Brosteni.
La sosirea echipajelor s-a gasit munitie neexplodata din al II-lea Razboi Mondial (2 proiectile explozive si un focos de artilerie), ce prezentau un pericol pentru populatie. Echipa pirotehnica a identificat, ridicat si depozitat munitia.
Interventia a fost încheiata la orele 15.45.
Evenimentul nu s-a soldat cu evenimente deosebite. Nu s-au pus în pericol vieti omenesti sau cladirile din apropierea interventiei.

Accident rutier în localitatea Patrauti
(08.03.2008, orele 11.24)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala de descarcerare si un modul SMURD pentru descarcerarea unei persoane implicate într-un accident rutier, care s-a produs pe raza localitatii Patrauti, drumul european E85.
La sosirea echipajelor, un autoturism Dacia, condus de Marius Mihai C. era intrat în coliziune cu un arbore. În urma evenimentului au rezultat 2 victime, conducatorul auto si un pasager si s-a degradat autoturismul în proporţie de 90%. A fost descarcerat conducatorul si s-a constatat decesul persoanelor.
Interventia a fost încheiată la orele 11.47.
Victime ale accidentului: Marius M.C. (19 ani)-decedat, Gheorghe C. (47 ani)-decedat.


Incendiu în localitatea Radauti
(08.03.2008, orele 11.31)

Detasamentul de Pompieri Radauti a intervenit cu doua autospeciale pentru salvarea unei persoane, localizarea si stingerea incendiului izbucnit la locuinta cetatenei Trandafira C. din localitatea Radauti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la un planseu din lemn al bucatariei cu pericol de propagare la acoperis si casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la orele 12.10.
Au ars: cca. 5 mp planseu din lemn.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat prin efect termic de catre cosul de evacuare a fumului neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Salvari: Elisabeta P. (75 ani), care se afla în casa, casa de locuit si bucataria în valoare de cca 40.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarei, cca. 800 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Accident rutier în localitatea Poiana Stampei
(08.03.2008, orele 20.37)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu 2 autospeciale si un modul SMURD pentru salvarea unei persoane implicate într-un accident rutier, care s-a produs pe raza localitatii Poiana Stampei.
La sosirea echipajelor, un autoturism era intrat în coliziune cu un TIR ce stationa. În urma evenimentului au rezultat 2 victime, conducatorul auto si un pasager care au fost scoase de catre soferii din trafic. S-a acordat primul ajutor pasagerului, dupa care a fost transportat la spital pentru investigatii amanuntite.
Interventia a fost încheiata la orele 21.25.
Victime ale accidentului: Adrian I. (23 ani)-decedat, Viorel C. (21 ani)- grav ranit.

Incendiu în localitatea Paltinoasa
(09.03.2008, orele 03.47)

Garda de Interventie Gura Humorului împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Paltinoasa au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la locuinta cetateanului Nicolae M., din localitatea Paltinoasa.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la bucatarie si magazia din lemne, pe o suprafata de cca. 60mp, cu pericol de propagare la casa de locuit.
Incendiul a fost lichidat la orele 05.20.
Au ars: bucataria si magazia de lemne, mobilier si aparate electrocasnice .
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat de un scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric defect.
Salvari: casa de locuit în valoare de cca 100.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca. 25.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO