Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 02.05.2012
(02.05.2012)

Incendii in orasul Vicovu de Sus
(01.05.2012, ora anuntarii la 112 - 13:00)

Garzile de interventie Vicovu de Sus si Siret au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghita S., din orasul Vicovu de Sus, cartierul Laura.
La sosirea echipajelor, ardeau coperisul casei de locuit, adapostul de animale, depozitul de furaje si magazia de lemne, toate constructii din lemn, acoperite cu sindrila, existand pericolul de propagare a flacarilor la o gospodarie invecinata.
Au ars acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de 70 mp, adapostul de animale, depozitul de furaje si magazia de lemne, constructie corp comun, pe o suprafata de 140 mp, circa sapte tone de fan si o tona de coceni de porumb. S-au degradat tavanul si peretii casei si alte bunuri gospodaresti. In incendiu au pierit opt bovine.
Flacarile au fost lichidate la ora 16:40.
Incendiul a izbucnit dinspre o latura a gospodariei care se afla la un drum circulat de carute. In acel loc gospodarul avea depozitati, de-a lungul gardului, strujeni de porumb. Cel mai probabil, flacarile au izbucnit din cauza neglijentei unui fumator care a aruncat la intamplare un rest de tigara nestinsa.
Pompierii au salvat casa de locuit.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.
Tot in cartierul Laura, a fost anuntat un alt incendiu, la ora 13:20, la distanta de doar cateva case de locuit de locul in care au intervenit pompierii din Vicov si Siret.
Detasamentul de pompieri Radauti, care a fost chemat in sprijin pentru prima interventie, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Straja, a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si lichidarea flacarilor la gospodaria lui Ilie S.
La sosirea pompierilor, ardea acoperisul casei, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si o gospodarie invecinata.
Au ars aproximativ 80 mp din acoperisul locuintei.
Incendiul a fost lichidat la ora 15:00.
Din primele cercetari, incendiul a izbucnit din cauza unui scurcircuit produs la un cablu electric neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat casa de locuit si gospodaria invecinata.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in municipiul Campulung Moldovenesc
(01.05.2012, ora anuntarii la 112 - 18:42)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile B., din municipiul Campulung Moldovenesc.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul casei, adapostul de animale si magazia de lemne, existand pericolul de propagare a flacarilor la intreaga locuinta si la doua case aflate in imediata apropiere.
Au ars adapostul de animale, pe o suprafata de 63 mp, magazia de lemne, pe o suprafata de 32 mp si acoperisul casei, pe o suprafata de 120 mp. S-au degradat peretii casei si un atelaj hipo. In incendiu a pierit un cal.
Flacarile au fost lichidate la ora 21:33.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unui cablu electric defect.
Pompierii au salvat restul locuintei si cele doua case invecinate.
Nu s-a inregistrat victime omenesti.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO