Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 15.05.2012
(15.05.2012)

Pompierii suceveni au salvat o tanara de la inec
(14.05.2012, ora anuntarii la 112 - 23:13)

La ora 23:13, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, a primit un apel pe 112 in care se anunta ca o tanara vrea sa se arunce in apa Raului Suceava, in zona podului de langa Centrul Comercial Bazar.
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu modulul SMURD (autospeciala de descarcerare si ambulanta SMURD) si cu un autocamion cu barca pneumatica.
Ajunse primele la fata locului, echipajele modulului SMURD au observat o tanara care se afla in apa, pana la nivelul gatului.
Deoarece pericolul ca persoana sa se inece era iminent, seful interventiei a hotarat sa se actioneze imediat, fara a se mai astepta barca pneumatica. Astfel, un pompier din echipajul de descarcerare, plutonierul Paul Balahura, a fost asigurat cu o cordita si a sarit imediat in ajutorul fetei. Aceasta se afla la o distanta de 10 metri de la mal, iar in acea zona apa avea o adancime de aproximativ doi metri.
Decizia a fost hotaratoare deoarece, pentru cateva secunde, inainte ca militarul sa ajunga la ea, tanara incepea sa se scufunde. Plutonierul Paul Balahura a prins-o de par si, desi victima a opus rezistenta, a reusit s-o scoata la suprafata. Echipajul de pompieri de pe mal i-a tras cu cordita de salvare si i-a adus pe cei doi pe uscat.
Desi misiunea de salvare a fost ingreunata de intuneric, de curentii repezi si de apa foarte rece, fata a fost salvata si preluata de pompierii paramedici SMURD, care i-au acordat primul ajutor medical. Victima, care avea in jur de 16 ani, era in stare de soc si refuza sa colaboreze cu salvatorii. Ea a fost transportata la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului judetean pentru investigatii de specialitate.
Misiunea pompierilor s-a incheiat cu bine la ora 23:35.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO