Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 18.05.2012
(18.05.2012)

Autospeciala de pompieri achizitionata de
Parohia Sf. Dumitru din comuna Cornu Luncii

In aceasta saptamana, specialistii I.S.U. Bucovina al judetului Suceava au primit o solicitare din partea preotului Florea Gabriel Puiu, de la Parohia Sf. Dumitru din comuna Cornu Luncii, pentru a i se acorda asistenta tehnica de specialitate in vederea punerii in functiune a unei autospeciale pentru pompieri.
In urma incendiului de anul trecut, in care au ars patru gospodarii din comuna unde slujeste, provocandu-se importante pagube materiale, parintele Florea a hotarat sa achizitioneze o masina de pompieri pentru a asigura, la nevoie, prima interventie si a preveni producerea altor evenimente nedorite.
Specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au verificat din punct de vedere tehnic autospeciala, care este achizitionata din Franta. Racordurile de refulare ale masinii, la care vin mufate furtunurile, au fost adaptate la sistemul romanesc, acesta fiind diferit de cel francez.
De asemenea, parintele a fost instruit asupra modului de interpretare si de folosinta a panoului de comanda, masina fiind pregatita sa intervina in orice moment.
Gestul parintelui Florea de a achizitiona o autospeciala de pompieri in sprijinul comunitatii pe care o pastoreste este unul laudabil, care poate fi urmat ca exemplu si de alte localitati din judet.


Purtator de cuvant,
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO