Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 30.05.2012
(30.05.2012)

Consolidare dig pe raza localitatii Laura
(29.05.2012)

In urma ploilor torentiale din ultima perioada, debitul raului Suceava a crescut, apele afectand un dig de protectie de pe raza satului Laura, orasul Vicovu de Sus.
Digul de pe malul drept, aval de confluenta cu paraul Laura, din administrarea S.C. Hidroelectrica S.A. - Sucursala Hidrocentrale Bistrita, a fost erodat pe o lungime de 60 de metri si 40% din latime, existand pericolul strapungerii acestuia si inundarea gospodariilor si a obiectivelor social-economice din orasul Vicovu de Sus.
In cursul zilei de ieri, Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, Detasamentul de pompieri Radauti si Garda de interventie Vicovu de Sus au intervenit pentru a ajuta la consolidarea digului. La actiune au mai participat domnul Florin Sinescu, Prefectul judetului Suceava, in calitate de sef al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, reprezentanti ai Primariei, Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta si Serviciului Local pentru Situatii de Urgenta Vicovu de Sus, politisti, jandarmi, politisti de frontiera, lucratori ai Serviciului de Gospodarire a Apelor Suceava si ai Sucursalei Hidrocentrale Bistrita.
Pentru consolidarea digului s-au folosit circa 150 metri cubi de arocamente, 3.000 de saci cu nisip si sapte arbori. Cu ajutorul unor excavatoare s-au facut trei brese in amonte, pentru reducerea debitului de apa in zona digului afectat.
Misiunea s-a incheiat la ora 22:05.
Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO