Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 26.06.2012
(26.06.2012)

Cautare persoane in lacul de acumulare Lipoveni
(25.06.2012, ora anuntarii la 112 - 20:17)
Ieri seara, in jurul orei 20:17, la dispeceratul pompierilor s-a anuntat faptul ca doua persoane au intrat in apa si nu au mai iesit la suprafata, in lacul de acumulare Lipoveni.
Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina Suceava, condusa de colonelul Dan Hoffman, prim-adjunctul inspectorului sef, si Detasamentele de pompieri Suceava si Falticeni au intervenit cu doua autocamioane, un echipaj de descarcerare grea, trei barci pneumatice si o ambulanta SMURD pentru cautarea celor doi disparuti.
Cei doi tineri au fost cautati cu ajutorul celor trei barci pneumatice, cu mijloacele specifice din dotare, pana in jurul orei 2:50, zona fiind iluminata cu proiectoare de mare putere.
La solicitarea conducerii I.S.U. Suceava, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a dispus ca o echipa de scafandri de la I.S.U. Vaslui, sa vina in sprijin, pentru a eficientiza cautarile, ingreunate de vremea nefavorabila.
Echipajul vasluian, format din patru membri, a ajuns pe malul apei la ora 7:25 si au inceput procedurile de cautare, in zonele indicate de catre rudele victimelor.
Cautarile s-au efectuat la o distanta de aproximativ 60 de metri de mal si la o adancime de circa sapte metri. Misiunea scafandrilor a fost dificila deoarece vizibilitatea in apa era redusa aproape de zero. In ciuda acestor probleme, in jurul orei 10:00 a fost gasit primul tanar, in varsta de 24 de ani, iar 40 de minute mai tarziu a fost recuperat si trupul celui de-al doilea, in varsta de 31 de ani. Acestia au fost adusi la mal si preluati de organele abilitate.
Pentru scafandrii vasluieni misiunea de astazi este cea de a treia in decurs de o luna. Ei au mai intervenit in zilele de 10 si 11 mai pentru cautarea a doi tineri inecati in raul Birlad, iar duminica, 24 iunie, pentru cautarea unui baiat de 13 ani, inecat in lacul Mantu, din comuna Tatarani, judetul Vaslui.
Le multumim si pe aceasta cale colegilor nostri de la I.S.U. Podu Inalt Vaslui pentru promptitudine si pentru ajutorul acordat.
La misiunea de cautare au mai participat Florin Sinescu, prefectul judetului Suceava, si Catalin Nechifor, presedintele Consiliului Judetean Suceava, in calitate de presedinte si respectiv vicepresedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (C.J.S.U.), si lucratori ai jandarmeriei, politiei si ambulantei.

Incendiu in localitatea Stamate
(26.06.2012, ora anuntarii la 112 - 3:07)
Detasamentul de pompieri Suceava si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fantanele au intervenit, cu trei autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Toader P., din satul Stamate, comuna Fantanele.
La sosirea echipajelor, ardeau depozitul de furaje, acoperisul adapostului de animale, astereala casei de locuit si bucataria de vara, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si o anexa.
Incendiul a fost lichidat la ora 6:20.
Au ars depozitul de furaje, pe o suprafata de 90 metri patrati, acoperisul adapostului de animale, pe o suprafata de 25 metri patrati, astereala casei, pe o suprafata de 80 metri patrati, bucataria de vara, pe o suprafata de 25 metri patrati, circa o tona de fan, doi metri cubi de cherestea si doua tone de porumb. S-au degradat acoperisul si peretii casei.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui trasnet direct.
Pompierii au salvat restul locuintei si anexa.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO