Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 13.07.2012
(13.07.2012)

Salvare persoana incarcerata
(12.07.2012, ora anuntarii la 112 - 14:14)

Grupa operativa a I.S.U. Bucovina Suceava, condusa de inspectorul sef, colonelul Ion Burlui, si Detasamentele de pompieri Campulung Moldovenesc si Suceava, au intervenit cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD pentru salvarea unui sofer care s-a rasturnat cu o autoutilitara pentru transport beton in zona podului Bunesti, din municipiul Campulung Moldovenesc.
La sosirea militarilor, betoniera era rasturnata in albia raului Moldova, iar cabina era suspendata. Vehiculul nu se afla in echilibru, fiind instabil, iar orice deplasare putea duce la decesul soferului, Gheorghita T., in varsta de 28 de ani, care se afla incarcerat in interiorul cabinei.
Pompierii au stabilizat betoniera cu lanturi pentru tonaj ridicat dupa care au intervenit, cu ajutorul accesoriilor de pe autospeciala de descarcerare grea, pentru taierea cabinei si extragerea victimei.
Pe parcursul operatiunilor de salvare s-a comunicat tot timpul cu soferul. Acesta a reactionat bine si a fost cooperant, iar salvatorii l-au scos in stare buna, tanarul suferind traumatisme minore la membrele inferioare. Dupa ce i s-a acordat primul ajutor medical a fost transportat la spital pentru investigatii amanuntite.
Operatiunile de salvare s-au incheiat la ora 18:00.

Incendiu in orasul Salcea
(12.07.2012, ora anuntarii la 112 - 23:38)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din orasul Salcea. Inca doua autospeciale, de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dumbraveni si de la Aeroportul Salcea, au sprijinit misiunea pompierilor profesionisti.
La sosirea militarilor ardea in flacari o gospodarie, cu doi coproprietari - Ioan T. si Constantin D., existand pericolul de propagare la locuinta Teodorei O. si o alta gospodarie aflata in apropiere.
In gospodaria celor doi coproprietari au ars acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de 60 mp, acoperisul bucatariei de vara, pe o suprafata de 36 mp, sura, pe o suprafata de 50 mp, adapostul de animale (in care au pierit 80 de pasari si un porc), pe o suprafata de 50 mp, doua garaje, pe suprafete de 18 mp si 9 mp, tamplarie PVC, mobilier, bunuri de uz casnic, acte personale si ale unei societati comerciale, circa trei tone cereale, un metru cub cherestea si alte bunuri gospodaresti.
Teodorei O. i-au ars magazia de materiale, pe o suprafata de 9 mp, si acoperisul unui corp comun format din bucatarie de vara, magazie materiale si un garaj, pe o suprafata de 50 mp.
Pe timpul incendiului, Angelica T., in varsta de 58 de ani, a suferit arsuri de gr. II si III la nivelul fetei si la mana dreapta. Dupa acordarea primului ajutor medical, victima a fost transportata la spital pentru tratament de specialitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 3:45.
Din primele cercetari, flacarile au izbucnit din cauza jarului sau scanteilor, provenite dintr-o soba fara acumulare de caldura, purtate de vant si cazute pe materiale combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit a Teodorei O. si gospodaria invecinata.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO