Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 25.07.2012
(25.07.2012)

Incendiu in com. Ulma, sat Costileva de Sus
(24.07.2012, ora anuntarii la 112 - 12,50)

Garda de Interventie Vicovu de Sus a intervenit cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri, in comuna Ulma, sat Costileva de Sus, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un brad situat in fondul forestier, in urma trasnetului. La sosirea echipajului la locul interventiei, incendiul era localizat de catre 5 voluntari din cadrul SVSU Ulma.
Focul a fost stins la ora 15,10.


Incendiu in com. Zamostea
(24.07.2012, ora anuntarii la 112 - 15,47)

Garda de Interventie Siret, cu 2 autospeciale incadrate cu 6 subofiteri si SVSU Zamostea, cu o autospeciala incadrata cu 2 voluntari, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la locuinta si anexele numitului H.D., din com. Zamostea, str. Dealu.
La sosirea echipajului la locul interventiei ardeau acoperisul bucatariei de vara, o magazie de cereale si o parte a asterealei din lemn de la casa de locuit existand pericolul de propagare la intreaga casa de locuit, adapostul de animale si o locuinta invecinata.
Flacarile au distrus acoperisul bucatariei de vara cu astereala din lemn si invelitoare din azbociment pe o suprafata de aprox. 16 mp, magazia de cereale construita din lemn acoperita cu azbociment pe o suprafata de aprox. 12 mp, astereala de la acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aprox. 4 mp, mobilier, 300 kg grau, 250 kg porumb.
Incendiul a fost lichidat la ora 17,35.
Din primele cercetari, a rezultat ca incedniul a izbucnit prin efect termic din cauza aparatului de gatit (aragaz) nesupravegheat ori supraincalzit.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu la fondul forestier in com. Vama
(24.07.2012, ora anuntarii la 112 - 16,12)

Detasamentul de pompieri C-lung Moldovenesc cu 1 autocamion si 2 motopompe transportabile incadrat cu 1 ofiter si 10 subofiteri, impreuna cu 2 lucratori de la OS Vama si 6 voluntari de la SVSU Vama, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la fondul forestier.
La sosirea echipajului la locul interventiei ardea aprox 0,1 ha din fondul forestier si vegetatie uscata cu pericol de propagare la intreg fondul forestier.
Incendiul a fost lichidat la ora 20,20
A ars aprox. 0,1 ha de fond forestier cu puiet din regenerare naturala de aprox 10 ani, vegetatie uscata si lastaris
Incendiul a izbucnit din cauza unui foc deschis in spatii deschise.
Pompierii au salvat fondul forestier.


Incendiu in com. Vicovu de Jos
(24.07.2012, ora anuntarii la 112 - 16,22)

Garda de Interventie Vicovu de Sus cu o autospeciala incadrata cu 4 subofiteri, impreuna cu SVSU Galanesti cu 1 autospeciala incadrata cu 3 voluntari si SVSU Bilca cu 1 autospeciala incadrata cu 2 voluntari, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la bucataria de vara a numitului B.G.
La sosirea echipajului la locul interventiei ardea asteriala acoperisului bucatariei de vara construit din lemn cu pericol de propagare la casa de locuit si adapostul de animale.
Incendiul a fost lichidat la ora 17,30.
A ars astereala din lemn a bucatariei de vara pe o suprafata de aprox. 20 mp
Cauza probabila de producere a incendiului a fost jarul de la un cos de fum deteriorat.
Pompierii militari au salvat restul bucatariei de vara, un adapost de animale si casa de locuit.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Slt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO