Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 03.08.2012
(03.08.2012)

Asanare pirotehnica in localitatea Valea Moldovei
(02.08.2012, ora anuntarii la 112 - 10,00)

In urma apelului la numarul unic de urgenta 112, Detasamentul Suceava a intervenit cu o autospeciala incadrata cu 1 ofiter si 1 subofiter, in comuna Valea Moldovei, pentru identificarea, ridicarea si transportarea unui proiectil exploziv calibru 76 mm.
Situatia de urgenta a fost lichidata la ora 10,40.


Recuperare cadavru in localitatea Falca, comuna Brodina
(02.08.2012, ora anuntarii la 112 - 13,30)

Garda de Interventie Vicovul de Sus, cu o autospeciala Renault incadrata cu 4 subofiteri, a intervenit pentru recuperarea unui cadavru in localitatea Falcau, comuna Brodina.
La sosirea echipajului la locul interventiei, pe malul raului Suceava se afla o persoana care nu prezenta semne vitale, fiind scoasa din apa de catre cetatenii aflati in zona. S-a trecut la efectuarea manevrelor de resuscitare pana la sosirea unui echipaj S.A.J. care a confirmat decesul.
Persoana in cauza era un copil in varsta de 12 ani.


Incendiu in orasul Vicovul de Sus
(02.08.2012, ora anuntarii la 112 - 18,43)

Garda de interventie Vicovul de Sus cu o cu doua autospeciale de apa si spuma, incadrate cu 6 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la un adapost de animale situat pe strada Bisericii, localitatea Vicovul de Sus.
La sosirea achipajelor, ardea acoperisul adapostului de animalepe o suprafata de aproximativ 60 mp, cu pericol de propagare la cladirile invecinate. S-au efectuat procedurile de localizare si lichidare a incendiului, cu doua tevi tip "D" si doua tevi tip "C".
S-a degradat acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de 30 mp si pereti portanti de aproximativ 25 mp. Nu s-au inregistrat victime.
Incendiul a fost lichidat la ora 19,30.


Incendiu la Mestecanis, comuna Iacobeni
(02.08.2012, ora anuntarii la 112 - 19,38)

Garda de interventie Vatra Dornei cu o cu o autospeciala de apa si spuma, un autocamion de interventie si transport si cu o motopompa remorcabila Novus, incadrate cu un ofiter si noua subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata si resturi de exploatare forestiera.
La sosirea achipajelor, existau doua focare la o distanta de aproximativ 300 de metri, unul fata de celalalt. Incendiul se manifesta pe o suprafata de 400 mp, cu pericol de propagare la fondul forestier.
S-a trecut la localizarea si lichidarea celor doua focare cu mijloacele specifice.
La locul interventiei se afla SVSU Iacobeni cu un echipaj format din 10 pompieri voluntari, personal din cadrul ocoalelor silvice din Iacobeni si Pojorata si 5 cetateni din zona, incediul fiind lichidat vineri la ora 0,10.


Incendiu in comuna Scheia, DN 17
(02.08.2012, ora anuntarii la 112 - 20,56)

Detasamentul Suceava a fost anuntat la ora 20,56 de izbucnirea unui incendiu de vegetatie uscata pe marginea DN 17 la iesirea din municipiul Suceava. Pompierii militari s-au deplasat cu o autospeciala de apa si spuma incadrata cu 5 subofiteri pentru localizarea si lichidarea incendiului.
La sosirea achipajului, ardea miristea pe o suprafata de aproximativ 2 ha, cu pericol de propagare la terenurile agricole invecinate. S-au efectuat procedurile de localizare si lichidare a incendiului, cu o teava tip "C", lopeti si alte echipamente specifice.
Incendiul a fost lichidat la ora 21,43.


Incendiu in Vatra Dornei
(02.08.2012, ora anuntarii la 112 - 22,30)

Detasamentul Vatra Dornei a intervenit pentru lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata la ora 20,30, in comuna Dorna Candreni. Pompierii s-au deplasat cu o autospeciala de apa si spuma incadrata cu 5 subofiteri pentru localizarea si lichidarea incendiului.
La sosirea achipajului, ardea vegetatie uscata pe o suprafata de aproximativ 100 mp. S-a trecut la localizarea si lichidarea incendiului cu mijloacele din dotare.
Au ars 100 mp de vegetatie uscata, doi arbori de 5 m inaltime si 14 cm diametru, 10 ml gard de separatie intre proprietati.
Incendiul a fost lichidat vineri la ora 00,35.Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO