Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 05.08.2012
(05.08.2012)

Incendiu in orasul Gura Humorului
(03.08.2012, ora anuntarii la 112 - 09,29)

Garda de interventie Gura Humorului, cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, incadrata cu 6 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament situat in localitate, strada Principala, bl. 306, apartinand lui N. I.
La sosirea echipajului la locul interventiei ardea centrala termica pe gaz a apartamentului.
S-a trecut la intreruperea curentului electric si a gazului, la localizarea si lichidarea incendiului.
A ars centrala termica si s-a degradat mobilierul din lemn din incapere. S-au salvat bunuri in valoare de 250.000 lei. Nu s-au inregistrat victime omenesti.
Cauza de incendiu a fost "efectul termic al curentului electric", scurtcircuit.


Incendiu in com. Preutesti
(03.08.2012, ora anuntarii la 112 - 16,30)

Detasamentul Falticeni, cu 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma, incadrate cu 9 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara, apartinand lui F. G.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea adapostul de animale costruit din lemn si chirpici, cu pericol de propagare la casa de locuit.
S-a trecut la localizarea si lichidarea incendiului cu mijloacele din dotare.
Au ars: adapostul de animale pe o suprafata de 20 mp, 1 mc de lemn de foc si aproximativ o tona de furaje. S-au salvat bunuri in valoare de 20.000 lei.
Cauza probabila de incendiu a fost joaca cu chibriturile a copiilor proprietarului.


Incendiu in orasul Vatra Dornei
(03.08.2012, ora anuntarii la 112 - 18,58)

Detasamentul Vatra Dornei, cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, incadrata cu 5 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta situata in Vatra Dornei, strada Pinului, apartinand lui R. M.
La sosirea echipajului la locul interventiei ardea tabloul electric, cu pericol de propagare la intreaga casa de locuit, la un atelier de tamplarie din termopan si la o pensiune agroturistica situata in imediata vecinatate.
S-a trecut la intreruperea curentului electric si la localizarea si lichidarea incendiului. A fost evacuat corpul ars al tabloului electric.
A ars tabloul electric. S-au salvat bunuri in valoare de 300.000 lei.
Cauza de incendiu a fost trasnetul.


Incendiu in com. Capu Codrului
(03.08.2012, ora anuntarii la 112 - 22,11)

Garda de interventie Gura Humorului a intervenit in cursul zilei de vineri 03.08.2012 pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in zona comunei Capu Codrului.
A ars aproximativ 4000 mp de vegetatie uscata.
Cauza incendiului a fost flacara provenita de la un foc lasat nesupravegheat, misiunea nepunand probleme deosebite pompierilor militari.


Incendiu in com. Horodnicul de Sus
(04.08.2012, ora anuntarii la 112 - 05,26)

Detasamentul de pompieri Radauti, cu 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma si o autocisterna de apa, incadrate cu 6 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara din comuna Horodnicul de Sus.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea acoperisul casei de locuit, bucataria de vara si magazia de lemn, cu pericol de propagare la casa de locuit si cladirile invecinate.
S-a trecut la localizarea si lichidarea incendiului cu mijloacele din dotare.
Au ars: acoperisul casei pe o suprafata de 60 mp, bucataria de vara pe o suprafata de 40 mp si magazia de lemn pe o suprafata de 10 mp. S-au salvat bunuri in valoare de 50.000 lei.
Cauza probabila de incendiu a fost "folosirea intentionata a sursei de aprindere" de catre o persoana necunoscuta, urmand ca organele abilitate sa finalizeze cercetarile in acest caz.


Incident aviatic la Aeroportul "Stefan cel Mare" Suceava
(04.08.2012, ora anuntarii la 112 - 11,35)

Sambata 04.08.2012 echipajul SMURD, aflat la o misiune de monitorizare medicala cu ocazia mitingului aviatic desfasurat la Aeroportul "Stefan cel Mare" Suceava, impreuna cu un cadru medical de la aeroport, asistent medical Majorant Dorina, au acordat primul ajutor medical la doua victime implicate intrun incident aviatic.
Victimele, M. D. in varsta de 29 de ani si S. D. in varsta de 12 ani, au fost predate celor doua echipaje SAJ sosite la fata locului.


Incendiu in com. Ilisesti
(04.08.2012, ora anuntarii la 112 - 13,38)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in zona comunei Ilisesti in locul numit Poiana Soarelui.
S-a localizat si lichidat incendiul cu o teava de refulare tip "C", lopeti si pliciuri.
A ars aproximativ 5000 mp de vegetatie uscata, incendiul fiind lichidat la ora 14,15.
Cauza incendiului a fost flacara provenita de la un foc lasat nesupravegheat.


Incendiu in com. Ilisesti, DN 17
(04.08.2012, ora anuntarii la 112 - 14,25)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocamion marca Mercedes Actros, proprietatea S.C. Martisoru S.R.L. Cacica.
Autocamionul incarcat cu 300 de baloti de paie, condus de catre G. S. a luat foc de la scanteile provenite din teava de esapament.
Un echipaj care se intorcea de la o alta misiune, a intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului. La sosirea echipajului, incendiul era propagat la intreaga incarcatura si la cabina autocamionului care a ars in totalitate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti, Pagubele fiind in valoare de aproximativ 137.000 lei. Drumul national 17 a fost blocat timp de 50 de minute.
La fata locului a sosit si un echipaj SVSU Ilisesti cu 4 pompieri voluntari.
Cauza incendiului a fost "scantei provenite de la teava de esapament a autocamionului".


Incendiu in mun. Suceava
(04.08.2012, ora anuntarii la 112 - 15.01)

Detasamentul Suceava, cu 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma, incadrate cu 9 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara, din municipiul Suceava, strada 28 Noiembrie, apartinand lui C. D.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea acoperisul bucatariei de vara si o anexa din lemn, cu pericol de propagare la casa de locuit si cladirile invecinate.
S-a trecut la localizarea si lichidarea incendiului cu mijloacele din dotare.
Au ars: acoperisul bucatariei de vara pe o suprafata de 20 mp si o anexa construita din lemn pe o suprafata de 12 mp. S-au salvat bunuri in valoare de 300.000 lei, 2 porci si 16 pasari.
Cauza probabila de incendiu a fost jarul sau scanteile provenite de la materiale combustibile depozitate prea aproape de mijloacele de incalzit.


Incendiu in com. Vadu Moldovei
(04.08.2012, ora anuntarii la 112 - 15,54)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit in cursul zilei de sambata 04.08.2012 pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in zona comunei Vadu Moldovei.
A ars aproximativ 1000 mp de vegetatie uscata.
Cauza incendiului a fost flacara provenita de la un foc lasat nesupravegheat, misiunea nepunand probleme deosebite pompierilor militari falticeneni.


Incendiu in com. Mitocul Dragomirnei
(04.08.2012, ora anuntarii la 112 - 16,40)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj format din 5 subofiteri si o autospeciala cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in zona comunei Mitocul Dragomirnei.
S-a localizat si lichidat incendiul cu o teava de refulare tip "C", lopeti si pliciuri.
A ars aproximativ 2000 mp de vegetatie uscata, incendiul fiind lichidat la ora 17,20.
Cauza incendiului a fost flacara provenita de la un foc lasat nesupravegheat.


Incendiu in com. Scheia
(04.08.2012, ora anuntarii la 112 - 18,50)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu un echipaj format din 5 subofiteri si o autospeciala cu apa si spuma pentru localizarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Mihoveni, comuna Scheia.
S-a localizat si lichidat incendiul cu o teava de refulare tip "C", lopeti si pliciuri.
A ars aproximativ 2000 mp de vegetatie uscata, incendiul fiind lichidat la ora 19,30.
Cauza incendiului a fost flacara provenita de la un foc lasat nesupravegheat.
Compartiment Informare si Relatii Publice
plt.maj.
Morosanu Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO