Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 08.08.2012
(08.08.2012)

Incendiu in orasul Dolhasca, sat Probota
(07.08.2012, ora anuntarii la 112 - 02,51)

Detasamentul Falticeni, cu 2 autospeciale incadrate cu 10 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara din satul Probota, oras Dolhasca, apartinand de D.M.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea acoperisul casei cu invelitoare de sindrila si bunurile din locuinta, cu pericol de propagare la bucataria de vara.
Au ars acoperisul locuintei pe o suprafata de aprox. 60 mp, obiecte de mobilier, bunuri de uz casnic.
Incendiul a fost lichidat la ora 04,50.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al unei tigari.
Nu sau inregistrat victime omenesti.


Incendiu in com. Ulma, sat Lupcina
(07.08.2012, ora anuntarii la 112 - 04,03)

Garda de Interventie Vicovu de Sus, cu 2 autospeciale incadrate cu 6 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara in com. Ulma, sat Lupcina, apartinand de L.V.
Pana la ajungerea la locul interventiei, echipajele de pompieri au fost nevoite sa parcurga pe jos, cu mijloace de prima interventie, o distanta de aprox. 2 km, deoarece drumul spre locul evenimentului este impracticabil pentru autospecialele de interventie.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea violent casa de locuit construita din lemn, fara a exista pericol de propagare.
Din pacate, a ars intreaga locuinta, construita din lemn, pe o suprafata de aprox. 50 mp.
Incendiul a fost lichidat la ora 06,45.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al unui cos de fum.


Incendiu in com. Patrauti
(07.08.2012, ora anuntarii la 112 - 11,36)

Detasamentul Suceava, cu o autospeciala incadrata cu 1 ofiter si 5 subofiteri,impreuna cu SVSU Patrauti, cu o cisterna si 40 voluntari, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe un teren apartinand de Consiliul Local Patrauti.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea vegetatie uscata pe o suprafata de aprox. 5 ha., cu pericol de propagare la fondul forestier.
Au ars aprox. 5 ha. de vegetatie uscata.
Incendiul a fost lichidat la ora 13,25.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza focului deschis in spatii deschise.


Incendiu in com. Slatina
(07.08.2012, ora anuntarii la 112 - 14,21)

Detasamentul Falticeni, cu 2 autospeciale incadrate 6 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, in localitatea Slatina, pe un teren apartinand de Consiliul Local Slatina.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea vegetatie uscata pe o suprafata de aprox. 2,5 ha.
Au ars aprox. 2,5 ha. de vegetatie uscata.
Incendiul a fost lichidat la ora 17,40.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza focului deschis in spatii deschise.


Incendiu in com. Dornesti
(07.08.2012, ora anuntarii la 112 - 14,23)

Garda de Interventie Siret, cu 2 autospeciale incadrate cu 1 ofiter si 9 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, in localitatea Dornesti, zona Cuila, pe un teren apartinand de SC Cerbul Carpatin Forest SRL.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea vegetatia uscata pe o suprafata de aprox. 25 ha., cu pericol de propagare la o plantatie de plopi.
Au ars aprox. 25 ha. de vegetatie uscata si aprox. 200 de baloti de paie aflati pe terenul afectat de incendiu.
Incendiul a fost lichidat la ora 18,25.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza focului deschis in spatii deschise.


Indepartare crengi arbore in mun. Suceava.
(07.08.2012, ora anuntarii la 112 - 14,24)

Detasamentul Suceava a intervenit cu o autoscara mecanica incadrata cu 3 subofiteri, in mun. Suceava, str. Victoriei, pentru indepartarea crengilor unui copac care sau rupt si au cazut pe firele de curent.
Situatia de urgenta s-a incheiat la ora la ora 14.50, fara a interveni probleme pe timpul misiunii.


Incendiu in com. Mihaileni
(07.08.2012, ora anuntarii la 112 - 15,00)

Garda de Interventie Siret, cu o autospeciala incadrata cu 4 subofiteri, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, in localitatea Mihaileni din judetul Botosani, pe un teren apartinand de A.D.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardea vegetatie uscata pe o suprafata de aprox. 30 mp.
Au ars aprox. 30 mp. de vegetatie uscata.
Incendiul a fost lichidat la ora 16,20.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit al unui conductor electric.


Asanare pirotehnica in com. Saru Dornei
(07.08.2012, ora anuntarii la 112 - 15,59)

Detasamentul Suceava a intervenit cu o autospeciala incadrata cu 1 ofiter si 1 maistru militar, in comuna Saru Dornei, la o locuinta particulara apartinand lui N.M., pentru identificarea, ridicarea si transportarea unui proiectil exploziv calibru 76 mm.
Situatia de urgenta a fost lichidata la ora 20,50.


Incendiu in com. Marginea
(07.08.2012, ora anuntarii la 112 - 19,35)

Grupa opertiva a Inspectoratului pentru Situatii de urgenta "Bucovina" a judetului Suceava, cu 3 ofiteri si 1 subofiter, impreuna cu fortele Detasamentului Radauti, cu 4 autospeciale incadrate cu 2 ofiteri si 11 subofiteri, Garda de Interventie Siret cu 2 autospeciale, incadrate cu 1 ofiter si 4 subofiteri, Garda de Interventie Vicov cu o autospeciala incadrata cu 2 subofiteri, Garda de Interventie Solca cu o autospeciala incadrata cu 3 subofiteri, Detasamentul Suceava cu o autospeciala cu un subofiter, si SVSU din localitatile Marginea, Sucevita si Volovat, cu 3 autospeciale si 12 voluntari au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuintele particulare apartinand lui M.C. si G.G., din localitatea Marginea.
La sosirea echipajelor la locul interventiei ardeau 8 anexe gospodaresti si o casa de locuit pe o suprafata totala de aproximativ 350 mp, cu posibilitati de propagare la 3 locuinte din vecinatate si la fondul forestier aflat pe directia de propagare.
Au ars : o locuinta pe o suprafata de aprox. 60 mp, bucataria de vara pe o suprafata de aprox. 20 mp, depozitul de furaje si adapostul de animale pe o suprafata de aprox. 60 mp, o magazie de lemne pe o suprafata de aprox. 20 mp apartinind de M.C; Adapostul de animale si depozitul de furaje pe o suprafata de 50 mp, bucataria de vara pe o suprafata de aprox. 40 mp, 2 anexe pe o suprafata totala de aprox 100 mp apartinand de G.G.
Pe timpul interventiei 2 persoane au suferit atacuri de panica, dar au refuzat transportul la spital, iar o a treia persoana care de asemenea a suferit un atac de panica a fost transportata la UPU Radauti.
Incendiul a fost lichidat la ora 23.30.
Cauza probabila de producere a incendiului va fi stabilita de pompierii militari impreuna cu politia in cursul zilei de astazi.
Nu au fost alte victime omenesti.


Salvare animal in com. Baia, sat Bogata
(08.08.2012, ora anuntarii la 112 - 06,32)

Detasamentul Falticeni, cu 2 autospeciale incadrate cu 7 subofiteri, a intervenit pentru salvarea unui animal (cabalina) in satul Bogata, com. Baia, apartinand de N.I., care se afla cazut intr-un canal de 2 metri adancime.
Situatia de urgenta s-a incheiat la ora 07.40, reusindu-se salvarea animalului.Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO