Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 12.08.2012
(12.08.2012)

In acest sfarsit de saptamana, respectiv vineri si sambata, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui numar de trei incendii izbucnite la proprietatile cetatenilor si unul la Groapa de gunoi a orasului Gura Humorului. Totodata, pompierii militari au mai executat cateva misiuni constand in transporturi de apa menajera, spalare carosabil ca urmare a unui accident rutier si misiuni de asigurare masuri pentru prevenirea si stingerea incendiilor la diferite evenimente publice care au avut loc in judetul nostru.
Cronologic, va informam ca vineri 10 august, Detasamentul Suceava, a fost anuntat prin numarul unic de urgenta 112 despre izbucnirea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Dumbraveni. La locul interventiei s-a deplasat un echipaj format din patru subofiteri, cu o autospeciala de stingere, care au reusit sa localizeze si sa stinga flacarile de pe o suprafata de aproximativ 1500 mp. In acest caz, cauza probabila de incendiu a fost flacara de la un foc lasat nesupravegheat.
Sambata 11 august, la ora 15.26 un cetatean a anuntat Garda de interventie Gura Humorului cu privire la un incendiu izbucnit la groapa de gunoi a orasului. Un echipaj format din 6 pompieri militari, ajunsi la locul incendiului, au observat ca ardeau deseuri de hartie si carton pe o suprafata de aproximativ 10 mp. Au intervenit prompt, reusind sa limiteze extinderea focului la intreaga zona, limitand astfel efectele negative asupra mediului. Si in acest caz, cauza probabila de incendiu a fost flacara de la un foc lasat nesupravegheat.
Tot sambata, jocul copiilor cu focul a dat de munca pompierilor dorneni de aceasta data. La ora 19, pompierii militari din Vatra Dornei au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta particulara din oras. Cand au ajuns la fata locului ardea un stog de fan, cu posibilitati de propagare la alte trei stoguri din apropiere. A ars aproximativ o tona de furaje, misiunea nepunand probleme deosebite.
Mai tarziu, la ora 21.58, pompierii din Campulung au fost alertati pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta unei femei din localitatea Prisaca Dornei. Au ars aproximativ 5 mp de lambriu din lemn si un covor din bucataria de vara a gospodariei. Pompierii au constatat ca incendiul s-a produs din cauza unui aragaz defect.
Si de aceasta data, pompierii militari au dat dovada de inalt profesionalism si daruire pentru nobila misiune pe care o au in sprijinul cetatenilor, reusind sa salveze din calea flacarilor vieti omenesti, bunuri materiale si sa limiteze efectele negative asupra populatiei.


Compartiment Informare si Relatii Publice
plt.maj.
Morosanu Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO