Arhiva Comunicate
COMUNICAT

buletin Informativ 16.08.2012
(16.08.2012)

In ultimile 24 de ore, in judetul nostru s-au produs o serie de evenimente cu urmari deosebit de grave. De acesta data, accidentele rutiere produse pe drumurile din judet au avut un efect negativ asupra cetatenilor. Totodata, pompierii miliari au intervenit si la stingerea a trei incendii, care au avut drept cauza neglijenta umana.
Astfel, la ora 9.52, Detasamentul de pompieri Falticeni a fost alertat cu privire la un accident rutier produs pe drumul judetean 2E, in apropierea localitatii Radaseni. In urma coliziunii dintre doua autocamioane de mare tonaj au rezultat doua victime. La sosirea echipajelor la locul accidentului, au fost descoperite doua victime, una fiind fara semne vitale, iar cealalta fiind incarcerata intre fiarele contorsionate ale cabinei unuia dintre autocamioane. Pompierii au reusit sa extraga victima din cabina distrusa, dupa care a predat-o unui echipaj de la SAJ care a transportat-o la spital. In urma nefericitului eveniment, drumul a fost blocat 3 ore pe ambele sensuri.
Al doilea accident rutier s-a produs in apropierea localitatii Granicesti. In dimineata zilei de joi, la ora 4.25, Garda de interventie Siret s-a deplasat la locul accidentului pentru a salva o femeie ramasa incarcerata intr-un autoturism, ca urmare a unui accident rutier. Dupa 30 de minute, pompierii au reusit salvarea femeii care a fost predata unui echipaj SAJ, ulterior fiind transportata la spital.
In urma unui apel la 112, in jurul orei 17.30, Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu, izbucnit la o locuinta particulara din satul Spataresti, comuna Fantana Mare. La sosirea pompierilor ardea un frigider, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta. S-a reusit stingerea focului, cauza probabila de incendiu fiind un scurtcircuit produs la frigider. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 18.
Aproape de miezul noptii, in municipiul Suceava, pe strada Octav Bancila, un cetatean a alertat Detasamentul Suceava, motivul fiind un incendiu produs in scara unui bloc. La sosirea pompierilor, ardeau deseuri de hartie si carton, cu degajare mare de fum. Dupa stingerea incendiului, pompierii au evacuat fumul gros de pe casa scarii, prin deschiderea geamurilor.
Astazi dimineata, la ora 5, tot pompierii suceveni s-au deplasat in apropiere de Darmanesti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tablou electric de la un stalp. Cauza de incendiu a fost scurtcircuit, misiunea nepunand probleme deosebite.Compartiment Informare si Relatii Publice
plt.maj.
Morosanu Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO