Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 20.08.2012
(20.08.2012)

Pe parcursul zilei de 19 august 2012, in judetul Suceava s-au produs mai multe evenimente cu consecinte negative. Astfel, echipajele ISU Suceava au intervenit pe parcursul zilei de ieri la un incendiu care a afectat 2 gospodarii din localitatea Bosanci, un incendiu de resturi de exploatare si vegetatie uscata in comuna Saru Dornei si un incendiu izbucnit la deseuri combustibile in municipiul Radauti. De asemenea, fortele inspectoratului au fost solicitate sa intervina pentru salvarea unei persoane care ameninta ca se arunca in gol de pe o locuinta, in localitatea Ilisesti. Cronologic, evenimentele s-au desfasurat astfel:
La ora 12.59, pompierii din municipiul Vatra Dornei au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la resturi de exploatare si vegetatie uscata, in localitatea Saru Dornei, sat Gura Haitii, apartinand de Ocolul Silvic Vatra Dornei. Militarii de la detasamentele Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc s-au deplasat cu 3 autospeciale, 6 motopompe si 2 motofierastraie la fata locului, unde au constatat ca ardeau resturi de exploatare si vegetatie uscata pe o suprafata de aprox. 1 ha, cu pericol de propagare la fondul forestier. Incendiul a fost lichidat in limitele gasite, iar militarii au incheiat misiunea la ora 00.45. Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic al unei tigari (fumatul in loc nepermis).
La ora 13.58, Detasamentul Radauti a fost solicitat pentru a interveni la un incendiu izbucnit in mun. Radauti, strada 1 Mai, unde ardeau deseuri combustibile, pe un teren apartinand de Consiliul Local Radauti. La sosirea echipajului la locul interventiei ardeau deseuri combustibile pe un teren intravilan, cu pericol de propagare la fatada unui bloc de locuit. S-a reusit limitarea incendiului in limitele gasite. Cauza probabila de incendiu a fost flacara deschisa provenita de la un foc deschis in spatii deschise. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 14.35.
La ora 16.07, Detasamentul Suceava a fost solicitat pentru salvarea unei persoane care ameninta ca se arunca in gol, in com. Ilisesti. La sosirea echipajului la locul interventiei o persoana de sex masculin, A.I., in varsta de 35 de ani ameninta ca se arunca de pe o locuinta din localitate. Pompierii detasamentului Suceava au reusit salvarea barbatului cu ajutorul mijloacelor din dotare, persoana fiind preluata de ambulanta SMURD si transportata la spital. Misiunea s-a incheiat la ora 17.20.
La ora 19.34, Detasamentul Suceava a fost solicitat pentru a interveni la un incendiu izbucnit in com. Bosanci, strada Postei, la o locuinta particulara. Detasamentul Suceava cu 4 autospeciale si Detasamentul Falticeni, cu o autospeciala, impreuna cu SVSU Bosanci, cu o autospeciala, s-au deplasat la locul interventiei si au constatat faptul ca incendiul se manifesta cu violenta la gospodariile apartinand de B.R. si B.D., pe o suprafata totala de aprox. 400 mp. Au ars: adapostul de animale, depozitul de furaje, bucataria de vara si acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 215 mp, aprox. 3 t cereale, aprox. 22 t furaje, bunuri de uz casnic, apartinand de B.R; depozitul de furaje si magazia de lemne pe o suprafata de aprox. 170 mp, 13 mc lemn de foc, bunuri casnice, cereale, mobilier, apartinand de B.D. Cauza probabila de incendiu a fost flacara provenita de la jocul unor copii cu chibriturile. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 00.50.
Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO