Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Recuperare persoana înecata în râul Siret
(13.03.2008)

(12.03.2008, orele 08.00)

Garda de Interventie Siret a intervenit cu o autospeciala, o barca pneumatica si un modul SMURD pentru localizarea si scoaterea unei persoane înecate în raul Siret, pe raza localitatii Vascauti.
La sosirea garzii de interventie victima se afla în apa, la cca 6 m de mal. S-a trecut la scoaterea acesteia cu barca pneumatica si apoi s-au facut manevre de resuscitare.
Interventia s-a încheiat la orele 08.40.
Evenimentul s-a soldat cu decesul numitului Leonte S. (42 ani).

Accident rutier în localitatea Suceava
(12.03.2008, orele 12.44)

Detasamentul de Pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala de descarcerare si un modul SMURD pentru salvarea unei persoane si asigurarea zonei în urma unui accident rutier petrecut pe str. Cernauti, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor s-a constatat ca, în urma coliziunii dintre un autoturism Dacia si un autocamion TIR a rezultat vatamarea usoara a conducatorului autoturismului si avarierea celor 2 autovehicule. S-a acordat primul ajutor medical soferului Daciei (Lazar T. – 59 ani) si s-au luat masuri de protectie (s-au scos bornele la baterie si s-au verificat eventualele scurgeri de combustibil).
Intervenţia a fost încheiata la orele 13.10.
Victime ale accidentului: Lazar T. (59 ani) – ranit.

Incendiu în municipiul Campulung Moldovenesc
(13.03.2008, orele 00.29)

Detasamentul de Pompieri Campulung Moldovenesc a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta cetateanului Florin S. din localitatea Campulung Moldovenesc.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la asteriala din lemn a acoperisului cu învelitoare din tabla, existand pericol de propagare la întreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 01.00.
Au ars: asteriala din lemn a acoperisului pe o suprafata de cca 80 mp.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost provocat de catre un scurtcircuit electric favorizat de un conductor electric neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Salvari: casa de locuit, în valoare de aproximativ 250.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarului, cca 2.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO