Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 22.08.2012
(22.08.2012)

Ziua de 21 august 2012 a fost o zi marcata de vijeliile din zona de munte a judetului, unde Detasamentul Vatra Dornei a intervenit in doua cazuri pentru indepartarea arborilor cazuti in urma rafalelor de vant. Alte interventii pe parcursul zilei de ieri s-au desfasurat in orasul Gura Humorului si in municipiul Suceava.
La ora 13.15, pompierii din orasul Gura Humorului au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea usii unui apartament, de pe strada Stefan cel Mare din localitate. Militarii s-au deplasat cu o autospeciala la fata locului, unde au reusit in scurt timp deschiderea usii. Persoana aflata in apartament, P.D., in varsta de 75 de ani, a fost preluata de ambulanta SAJ, pentru acordarea de ingrijiri medicale. Nu au fost intampinate probleme deosebite pe timpul interventiei, iar misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 13.45.
La ora 14.37, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la terasa unui bloc de pe bulevardul George Enescu din municipiu. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu trei autospeciale. Dupa ajungerea la locul interventiei, s-a constatat faptul ca ardea rama din lemn a gurii de vizitare a terasei, cu pericol de propagare la hidroizolatia de pe terasa. De asemenea, din cauza fumului de pe casa scarii, au fost evacuate un numar de trei persoane, uneia dintre acestea, in varsta de 64 de ani, acordandu-i-se primul ajutor medical de catre personalul ambulantei SMURD, refuzand insa transportul la spital. In urma incendiului a ars rama gurii de vizitare a terasei, pe o suprafata de aprox. 1 mp. Cauza probabila de producere a incendiului a fost flacara unei lampi cu combustibil gazos folosita la lucrari de hidroizolatie a terasei blocului, fara respectarea normelor. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 15.30, fara a ridica probleme deosebite.
Detasamentul Vatra Dornei a intervenit tot in dupa amiaza zilei de ieri, la orele 14.44 si 14.46, in municipiul Vatra Dornei si in comuna Dorna Arini, pentru inlaturarea arborilor cazuti in urma rafalelor de vant. La prima interventie din municipiul Vatra Dornei, militarii s-au deplasat cu o autospeciala pe strada Parcului din municipiu, unde un copac a fost doborat de vant peste acoperisul unei locuinte. Din pacate, in urma incidentului, s-a degradat acoperisul locuintei, militari reusind in scurt timp inlaturarea arborelui, fara a intampina probleme deosebite. Misiunea s-a incheiat la ora 15.30.
A doua interventie de inlaturare a arborilor s-a desfasurat in comuna Dorna Arini, sat Cozinesti, unde 4 arbori au fost doborati de vant si s-au prabusit peste doua autoturisme si un foisor, in parcarea unei pensiuni din localitate. Misiunea pompierilor s-a incheiat fara probleme deosebite la ora 15.45. Din pacate, cele doua autoturisme au fost avariate.
In cazul ambelor interventii a pompierilor din Vatra Dornei, nu au existat victime.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO