Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 23.08.2012
(23.08.2012)

In ziua de 22 august 2012, pompierii militari din judetul Suceava au fost solicitati sa intervina la un numar de 4 evenimente, dintre care 3 incendii in localitatile Soldanesti, Horodnicu de Jos si Campulung Moldovenesc si o deblocare a unei usi in municipiul Falticeni. Notabila este si o interventie SMURD, la un eveniment care a avut loc in comuna Vicovu de Jos.
Pompierii detasamentului Falticeni au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu in com. Soldanesti, apartinand de H.C. Militarii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale, unde au constatat ca ardea acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de aprox. 1 mp, cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Din fericire, datorita interventiei prompte a militarilor, a ars 1 mp din acoperisul adapostului de animale. Cauza probabila de producere a incendiului a fost o scanteie de la un foc in aer liber, acest lucru fiind favorizat si de vantul puternic.
La ora 12.23, Detasamentul Campulung Moldovenesc a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, apartinand de Ocolul Silvic "Tomnatic" pe strada Bunesti din municipiu. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala. Dupa ajungerea la locul interventiei, s-a constatat faptul ca ardeau aprox. 200 mp de vegetatie uscata, cu pericol de propagare la fondul forestier. Din fericire, pompierii au reusit sa impiedice propagarea incendiului, arzand doar 200 mp de vegetatie uscata. Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic de la o tigara aruncata la intamplare. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 13.10, fara a ridica probleme deosebite.
La ora 12.26, detasamentul Radauti, cu ambulanta SMURD, a fost solicitat sa intervina in comuna Vicovu de Jos, pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane, R.V., in varsta de 36 de ani, din localitate. Acesta a suferit multiple traumatisme, ca urmare a caderii unui copac peste el. Militarii de pe ambulanta SMURD au predat pacientul unui echipaj SAJ, acesta fiind transportat la spital pentru acordarea primului ajutor medical. Ulterior, in jurul orei 17 un elicopter SMURD a aterizat pe stadionul Areni din municipiul Suceava, de unde a preluat victima si a transportat-o la Targu Mures, pentru acordarea ingrijirilor medicale necesare.
Tot pompierii din municipiul Falticeni au fost solicitati, la ora 18.31, sa intervina pentru deblocarea usii unui apartament de pe strada Republicii din municipiul Falticeni apartinand de C.I. Militarii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale, unde au constatat faptul ca in apartament era blocat un copil de 10 ani. Pompierii au reusit deblocarea usii in scurt timp, misiunea lor incheindu-se la ora 19.00
Putin dupa miezul noptii, la ora 00.08, pompierii din municipiul Radauti au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din localitatea Horodnicu de Jos, apartinand de C.M. Militarii s-au deplasat la fata locului cu trei autospeciale, unde au constatat ca ardeau depozitul de furaje, o magazie de lemne si un perete al locuintei, pe o suprafata totala de aprox. 100 mp, cu pericol de propagare la intreaga casa de locuit. Au ars depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 60 mp, magazia de lemne pe o suprafata de aprox. 10 mp, un perete din lemn al locuintei pe o suprafata de aprox. 30 mp, aprox. 6 mc de cherestea si aprox. 5 tone furaje. De asemenea, s-au degradat acoperisul din tabla al locuintei pe o suprafata de aprox. 10 mp, un circular si un aparat de tocat furaje. Cauza probabila de producere a incendiului a fost un scurtcircuit de la un cablu electric defect. Din fericire, nu au fost inregistrate victime. Misiunea pompierilor radauteni s-a incheiat dimineata, la ora 07.20


Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO