Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 26.08.2012
(26.08.2012)

Sfarsit de saptamana incarcat pentru pompierii suceveni. De vineri si pana duminica dimineata, acestia au fost solicitati sa intervina la opt evenimente. Acestea au fost dintre cele mai diverse, dupa cum urmeaza:
Vineri, la ora 12.08, Garda de Interventie Siret a fost solicitata sa intervina pentru indepartarea elementelor de constructie care prezentau pericol de cadere de pe fatada unui bloc din orasul Siret. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala si au constatat faptul ca tencuiala de pe fatada blocului, pe o suprafata de aprox. 15 mp, prezenta pericol de cadere. S-a trecut la indepartarea tencuielii cu mijloace de prima interventie, iar misiunea pompierilor s-a incheiat fara probleme la ora 13.08.
La ora 12.28, Detasamentul Suceava, cu o autospeciala, a fost solicitat sa intervina pe strada Rulmentului din localitate, unde a fost anuntat faptul ca din rezervorul unui cap tractor curgea motorina pe carosabil. Militarii au trecut la indepartarea combustibilului de pe carosabil cu ajutorul accesoriilor din dotare, fara a intampina probleme deosebite. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 13.10.
La ora 14.14, Detasamentul Falticeni cu doua autospeciale, impreuna cu SVSU Dolhasca cu o autospeciala, au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din satul Probota, apartinand de C.M. Militarii s-au deplasat la locul interventiei, unde au constatat ca ardea acoperisul bucatariei de vara pe o suprafata de aprox. 20 mp, cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Incendiul a fost lichidat in limitele gasite, fara a exista victime. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind scanteile provenite de la un cos de fum deteriorat, iar misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 15.50, fara probleme deosebite.
Tot vineri, la ora 19.26, militarii de la Garda de Interventie Vicovu de Sus au fost solicitati sa intervina pentru salvarea unui animal. Ajunsi la locul interventiei, acestia au constatat faptul ca o vaca era cazuta in beciul unei locuinte, apartinand de B.V., din orasul Vicovu de Sus, sat Laura. S-a trecut la salvarea acesteia cu ajutorul accesoriilor din dotare, reusindu-se salvarea animalului. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 20.15, fara probleme deosebite.
Sambata a fost din nou o zi incarcata pentru pompieri din judetul Suceava.
Inca de dimineata, la ora 10.35, Detasamentul Vatra Dornei a fost solicitat sa intervina pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata si litiera, in com. Dorna Candrenilor, sat Poiana Negri, pe o suprafata totala de aprox. 5200 mp, apartinand de A.E. si P.I., cu pericol de propagare la fondul forestier. Militarii s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala, si au reusit sa lichideze incendiul in limitele gasite. Cauza probabila de producere a incendiului a fost flacara provenita de la un foc in spatii deschise. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 19.00.
La ora 18.38, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina pentru deblocarea unei usi la un apartament din municipiul Radauti, strada Granicerului, apartinand de P.E. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala si au trecut la deblocarea usii cu ajutorul accesoriilor din dotare, in interiorul apartamentului aflandu-se doi minori si un adult. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 19.29, fara a prezenta probleme deosebite.
La ora 22.24, Detasamentul Suceava a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o groapa de gunoi dezafectata din com Dumbraveni, sat Salageni. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala si au constatat faptul ca ardeau deseuri menajere pe o suprafata de aprox. 60 mp, fara pericol de propagare. Cauza probabila de producere a incendiului a fost flacara de la un foc in aer liber, misiunea pompierilor incheindu-se la ora 23.50, fara a ridica probleme deosebite.
La ora 23.29, Garda de Interventie Siret a fost solicita sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in localitatea Zamostea, sat Corpaci, la un stog de fan apartinand de U.S. Militarii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale, unde au constatat ca ardea un stog de fan cu pericol de propagare la un adapost de animale si o locuinta. Au ars aprox. 3 tone de fan, misiunea pompierilor incheindu-se la ora 01.40. Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic de la o tigara aruncata necorespunzator.
Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO