Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 27.08.2012
(27.08.2012)

Pe parcursul zilei de ieri, pompierii militari din judetul Suceava au fost solicitati sa intervina la un singur eveniment. Din pacate, inceputul de saptamana a fost negru pe soselele din judetul Suceava. Astfel, in aceasta dimineata s-a produs un grav accident de circulatie pe DN 17 in zona localitatii Stroiesti.
Duminica, 26.08.2012, la ora 14.39, pompierii Detasamentului Suceava au fost solicitati sa intervina pentru deblocarea unei persoane dintr-un apartament situat pe strada Zorilor. Ajunsi la locul interventiei, militarii au constatat ca o persoana in varsta de 80 de ani, C.I., era blocata in baia apartamentului. Militarii au trecut la deblocarea usii cu ajutorul accesoriilor din dotare, misiunea incheindu-se la ora 15.10.
In aceasta dimineata, la ora 07.13, pompierii suceveni au fost anuntati de producerea unui acciddent rutier pe DN 17, in zona localitatii Stroiesti, in care a fost implicat un microbuz de transport pasageri si o autocisterna. Pompierii Detasamentului Suceava s-au deplasat la locul evenimentului cu modulul SMURD, autospeciala de descarcerari grele si o autospeciala de lucru cu apa si spuma, iar Serviciul de Ambulanta Suceava a intervenit cu 8 ambulante. Dupa ajungerea la locul evenimentului, s-a constatat ca un numar de 7 persoane erau incarcerate, iar alte 10 persoane erau ranite in urma coliziunii. S-a trecut la descarcerarea victimelor ramase intre fiarele contorsionate ale microbuzului, in acelasi timp acordandu-se primul ajutor medical celorlalte victime. Din pacate, in urma accidentului, o persoana a decedat, alte 16 suferind leziuni. Dintre acestia, 14 au fost transportate la spital pentru acordarea ingrijirilor medicale, alte 2 refuzand transportul la spital. Circulatia a fost deviata pe o varianta ocolitoare pe timpul interventiei.
Data fiind amploarea si consecintele evenimentului, cu aprobarea prefectului judetului, domnul Florin Sinescu, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de urgenta "Bucovina" Suceava, Col. Burlui Ion, a pus in aplicare "Planul rosu" de interventie pentru mobilizarea in timp util a resurselor Serviciului Judetean de Ambulanta si ale SMURD la fata locului, si "Planul alb" la nivelul Spitalului Judetean Suceava, in scopul cresterii capacitatii de preluare a victimelor.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO