Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 29.08.2012
(29.08.2012)

Marti, 28 august 2012, a fost o zi linistita pentru pompierii din judetul Suceava pana la lasarea serii. Doua evenimente cu consecinte extrem de grave au avut loc partea a doua a acestei zile. Acestea au fost urmatoarele:
La ora 19.22 s-a anuntat la dispeceratul pompierilor faptul ca arde acoperisul unei cladiri in care se aflau doua restaurante, unul functional iar celalalt inchis la ora evenimentului pentru renovare. La fata locului s-au deplasat fortele Detasamentului Suceava cu 8 autospeciale (5 autospeciale de lucru cu apa si spuma, o autoscara mecanica, o autospeciala pentru descarcerare si o ambulanta SMURD), incadrate cu un ofiter si 43 de subofiteri, grupa operativa a ISU sub comanda inspectorului sef, col. Burlui Ion, compusa din 5 ofiteri si 2 subofiteri si trei autospeciale de lucru cu apa si spuma de la detasamentele Falticeni, Radauti si de la garda de interventie Solca, incadrate cu 10 subofiteri. De asemenea, la locul interventiei s-au deplasat si 5 voluntari ai SVSU Suceava condusi de seful acestora, Cuseac Gheorghe. Dupa ajungerea la locul interventiei, s-a constatat ca ardea violent acoperisul cladirii in care isi desfasurau activitatea doua restaurante, pe o suprafata de aprox. 550 mp., si interiorul restaurantului functional pe o suprafata de aprox. 400 mp. De asemenea, s-au degradat sistemul de ventilare, sistemul audio, tavanul de rigipis pe o suprafata de aprox. 400 mp., mobilier restaurant, tamplarie PVC pe o suprafata de aprox. 30 mp, dotari si mobila bar apartinand de restaurantul care era in plina activitate la ora producerii incendiului si sistemul de ventilatie si zugraveala interioara apartinind de restaurantul care se afla in curs de renovare. Din fericire, in ciuda faptului ca in unul dintre restaurante se aflau peste 50 de persoane la momentul evenimentului, nu au existat victime. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 22.20.
In urma cercetarilor efectuate la fata locului in aceasta dimineata de cadrele ISU impreuna cu politia, a rezultat cauza probabila de producere a incendiului ca fiind efectul termic provenit de la un cos de fum al cuptorului pentru pizza neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Un alt eveniment deosebit de grav a avut loc seara trecuta, in jurul orei 20.50. In zona garii Itcani, un copil in varsta de 9 ani s-a urcat pe un vagon de tren si a fost electrocutat. In urma acestui eveniment, copilul a suferit arsuri pe o suprafata de aprox. 70 – 80% din suprafata corpului. Acesta a fost transportat la Spitalul Judetean Suceava cu o ambulanta a SAJ, iar in noaptea ce tocmai a trecut, in jurul orei 02.24, un elicopter SMURD a aterizat pe aeroportul Salcea, preluand pacientul si transportandu-l la un spital din capitala, pentru acordarea ajutorului medical de specialitate in astfel de cazuri.

Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO