Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 02.09.2012
(02.09.2012)

Sfarsit de saptamana plin de solicitari pentru pompierii suceveni. De vineri dimineata si pana duminica dimineata, acestia au fost solicitati la un numar de 8 interventii, dintre cele mai diverese, cum ar fi indepartarea elementelor de constructie care prezentau pericol de prabusire, incendii si salvari de animale din medii ostile.
Astfel, incepand de vineri, pompierii militari au fost solicitati sa intervina la urmatoarele evenimente:
La ora 09.00, Detasamentul Falticeni, cu o autospeciala de interventie la inaltimi incadrata cu doi subofiteri a intervenit in localitatea Radaseni, pentru indepartarea unor bucati din acoperisul de tabla a clopotnitei unei biserici din localitate, care prezentau pericol de prabusire pentru trecatori. Misiunea s-a incheiat la ora 18.00, militarii reusind indepartarea pericolului.
La ora 12.11, Garda de Interventie Vicovu de Sus a intervenit cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetati uscata in localitatea Vicovu de Jos, apartinand de B.E. In momentul ajungerii la locul interventiei, militarii au constatat ca ardeau vegetatia uscata pe o suprafata de aprox. 24 mp. si aprox. 12 m.l. din gardul de lemn din jurul terenului, cu pericol de propagare la o locuinta. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, cauza probabila de producere a incendiului fiind jarul de la o tigara aruncata intr-un loc nepermis. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 13.10.
La ora 14.38, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina in comuna Preutesti, pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri, unde au constatat ca ardea vegetatia uscata pe o suprafata de aprox 1 hectar, fara pericol de propagare. Militarii au reusit lichidarea incendiului in scurt timp, misiunea acestora incheindu-se la ora 15.35. Cauza probabila de producere a evenimentului a fost flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise.
La ora 18.54, Garda de Interventie Vicovu de Sus a fost solicitata sa intervina pentru salvarea unui animal cazut intr-un beci la o locuinta apartinind de T.V., din com. Ulma, sat Nisipitu. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri. Ajunsi la locul interventiei, militarii au constatat faptul ca o bovina era cazuta in beciul de langa locuinta, cu o adancime de aprox. 2m, fara posibilitate de iesire. Acestia au reusit salvarea animalului prin amenajarea unei rampe cu ajutorul mijloacelor din dotare, misiunea acestora incheindu-se la ora 20.54.
Sambata, imediat dupa miezul noptii, la ora 00.26, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina la un incendiu izbucnit in com. Fratautii Vechi, sat Maneuti. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri. Ajunsi la locul interventiei, acestia au constatat ca ardea un balot de paie (aprox. 400 kg), pe marginea DJ 178 F. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, misiunea acestora incheindu-se la ora 01.02. Cauza probabila de producere a incendiului a fost flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise.
La ora 14.01, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un container de gunoi menajer de pe strada Piata Rozelor din municipiul Radauti. Militarii s-au deplasat la fata locului cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri, reusind in scurt timp lichidarea incendiului. Cauza probabila a fost flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise, misiunea pompierilor incheindu-se la ora 14.15.
Sambata, cu cateva minute inainte de miezul noptii, la ora 23.50, Detasamentul Falticeni, a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje in aer liber, in orasul Dolhasca, sat Silistea Noua, apartinand de T.D. Militarii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale incadrate cu 8 subofiteri, si au constatat faptul ca ardeau 3 stoguri de fan (aprox. 4000 kg) si o stiva de lemne (aprox. 3 mc.), cu pericol de propagare la alte doua stoguri de fan din vecinatate. La locul interventiei, militarii au gasit in actiune un echipaj al SVSU Dolhasca, cu o autospeciala incadrata cu 3 voluntari. Echipajele de pompieri au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, misiunea acestora incheindu-se la ora 03.15. Cauza probabila de producere a incendiului a fost flacara provenita de la o sursa de aprindere folosita in mod intentionat pentru a genera incendiul.
In dimineata zilei de duminica, 02.09.2012, la ora 06.07, pompierii Detasamentului Falticeni au fost solicitati sa intervina la un incendiu izbucnit la un adapost de animale din orasul Dolhasca, str. Maria Raicu, apartinand de C.M. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 7 subofiteri, unde au constatat ca ardea adapostul de animale, pe o suprafata de aprox. 90 mp, cu pericol de propagare la casa de locuit si o anexa. De asemenea, SVSU Dolhasca se afla la locul interventiei, cu o autospeciala incadrata cu 3 voluntari. Echipajele de pompieri au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Cauza probabila a incendiului a fost un scurcircuit electric cauzat de un conductor electric deteriorat. Misiunea pompierilor din Falticeni s-a incheiat la ora 09.30.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO