Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 03.09.2012
(03.09.2012)

O zi de duminica incarcata pentru pompierii suceveni. Astfel, acestia au fost solicitati sa intervina la trei evenimente notabile, care au avut consecinte grave.
La ora 12.58, Detasamentul Suceava, cu modulul SMURD, a fost solicitat sa intervina la un accident de circulatie, produs pe DJ 208. Ajunsi la locul interventiei, militarii au constatat ca in urma accidentului a rezultat un numar de 5 victime, care nu erau incarcerate. Victimele, 2 copii si 3 adulti, au fost transportate cu ambulanta SMURD si cu 2 ambulante de la SAJ la Spitalul Municipal Suceava, unde le-au fost acordate ingrijirile medicale necesare.
La ora 15.08, Garda de Interventie Siret, a intervenit cu 3 autospeciale incadrate cu 11 subofiteri pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din localitatea Climauti, apartinand de M.G. In momentul ajungerii la locul interventiei, militarii au constatat ca ardea corpul comun format din casa de locuit, bucatarie de vara, adapost de animale si depozit de furaje, pe o suprafata totala de aprox. 160 mp, cu pericol de propagare la o gospodarie invecinata. De asemenea, la locul interventiei se aflau voluntarii de la SVSU Musenita, care interveneau cu o autospeciala incadrata cu 5 voluntari. Pompierii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, arzand acoperisul casei de locuit si al bucatariei de vara pe o suprafata de aprox. 100 mp, adapostul de animale si depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 60 mp, 3 tone furaje, 1 toc de usa din lemn. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 18.40. Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic de la o tigara aruncata in loc nepermis
La ora 16.26, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina in orasul Dolhasca, sat Gulia, pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 7 subofiteri si cu o motopompa remorcabila, unde au constatat ca ardea vegetatia uscata pe o suprafata de aprox 1 hectar, cu pericol de propagare la fondul forestier. La locul interventiei, se afla, in momentul ajungerii militarilor, SVSU Dolhasca cu o autospeciala incadrata cu 5 voluntari Pompierii au reusit lichidarea incendiului in in limitele gasite, misiunea acestora incheindu-se la ora 18.15. Cauza probabila de producere a evenimentului a fost flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO