Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 05.09.2012
(05.09.2012)

Ziua de marti, 4 septembrie 2012, a fost marcata de doua incendii si interventia pentru deblocarea unei usi. Evenimentele au avut loc in municipiul Suceava, municipiul Falticeni si com. Dumbraveni, sat Salageni.
La ora 19.50, militarii Detasamentului Suceava au fost anuntati de un incendiu produs in com. Dumbraveni, sat Salageni, apartinand de M.G. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu 2 autospeciale incadrate cu 9 subofiteri si au constatat ca ardea violent corpul comun format din adapost de animale, depozit de furaje si magazie de materiale, pe o suprafata de aprox. 80 mp, cu pericol de propagare la locuinta proprietarului si a locuinta invecinata. Impreuna cu pompierii de la SVSU Dumbraveni cu o autospeciala incadrata cu 2 voluntari, militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Au ars adapostul de animale, depozitul de furaje si magazia de materiale, construite din lemn, pe o suprafata de aprox. 80 mp, aprox. 3 tone cereale, aprox. 3 tone furaje, bunuri de uz gospodaresc. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scurtcircuitul electric de la un conductor electric defect. Misiunea pompierilor suceveni s-a incheiat la ora 22.20. Din fericire, in urma incendiului nu au rezultat victime.
La ora 22.37, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru deblocarea usii unui apartament de pe strada 13 septembrie din municipiul Falticeni, apartinand de B.E. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri si au constatat faptul ca usa de acces in apartament era blocata, iar pe geamul de la bucatarie iesea fum. Cu ajutorul tehnicii si accesoriilor din dotare, militarii au reusit in scurt timp deblocarea usii si au constatat faptul ca in locuinta era blocat fiul proprietarei care dormea, iar fumul provenea de la o cratita uitata pe un aparat de gatit (aragaz). Din fericire, nu s-au inregistrat victime in urma acestui incident, misiunea militarilor incheindu-se la ora 22.55.
La ora 02.15, Detasamentul Suceava a fost anuntat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit pe strada Aleea Saturn din municipiul Suceava la o pubela de plastic pentru gunoi menajer. Militarii s-au deplasat cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri si au reusit in scurt timp lichidarea incendiului. Misiunea militarilor s-a incheiat la ora 02.35.Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO