Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 06.09.2012
(06.09.2012)

Pe data de 5 septembrie 2012, militarii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bucovina" al judetului Suceava au fost solicitati sa intervina la doua incendii in localitatile Pojorata si Deia, o asanare pirotehnica in localitatea Ciocanesti si la distrugerea munitiei asanate in ultima perioada, in poligonul Bogata din com. Baia.
La ora 10.00, 2 ofiteri, 2 maistri militari si 4 subofiteri din cadrul Detasamentului Suceava au participat cu 3 autospeciale la transportul si distrugerea munitiei depozitate in urma misiunilor de asanare pirotehnica ce au avut loc in ultima vreme in diferite zone ale judetului. Astfel, a fost distrus un numar total de 43 elemente de munitie ( proiectile artilerie, bombe aruncator, cartuse infanterie), misiunea incheindu-se in jurul orei 14.00.
De la locul de desfasurare a distrugerii munitiei asanate, la ora 13.15, o autospeciala pirotehnica, incadrata cu un ofiter, un maistru militar si un subofiter s-a deplasat in localitatea Ciocanesti, unde in albia raului Bistrita Aurie, a fost identificat un proiectil cal. 7.65 mm. Grupa pirotehnica a trecut la cercetarea, detectarea, ridicarea, transportul si depozitarea proiectilului, misiunea acestora incheindu-se la ora 19.00, fara a intampina probleme deosebite.
La ora 18.10, Detasamentul Campulung Moldovenesc a fost solicitat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o magazie apartinand de o societate comerciala din localitatea Pojorata. Militarii s-au deplasat la fata locului cu 2 autospeciale incadrate cu 7 subofiteri si au constatat ca ardea acoperisul si un perete al unei magazii pe o suprafata de aprox. 45 mp, cu pericol de propagare la cladirea de birouri. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite in momentul ajungerii la locul interventiei. Misiunea acestora s-a incheiat la ora 19.15, cauza probabila de producere a incendiului fiind efectul termic al unei tigari (fumat in loc nepermis). Din fericire, nu s-au inregistrat victime.
La ora 23.18, tot militarii Detasamentului Campulung Moldovenesc au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din satul Deia, com. Frumosu. Pompierii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale incadrate cu 8 subofiteri si au constatat faptul ca ardeau adapostul de animale pe o suprafata de aprox. 96 mp, garajul pe o suprafata de aprox. 20 mp, magazia de lemne pe o suprafata de aprox. 24 mp, adapostul de pasari pe o suprafata de aprox. 24 mp, construite din lemn, cu pericol de propagare la intreaga gospodarie. In sprijinul pompierilor militari se aflau deja voluntarii de la SVSU Frumosu cu o autospeciala si o motopoma incadrate cu 7 voluntari si SVSU Vatra Moldovitei cu o autospeciala incadrata cu 5 voluntari. Pompierii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite in momentul ajungerii la locul interventiei, arzand adapostul de animale, garajul, magazia de lemne si adapostul de pasari pe o suprafata totala de aprox. 165 mp, aprox. 8 mc. lemn foc, aprox. 2 mc. cherestea, aprox. 10 tone furaje, 1 motofierastrau, 1 tocator furaje, degradandu-se si tamplaria bucatariei de vara. De asemenea, in incendiu au pierit 3 animale mari si 55 de pasari. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al unui conductor electric defect. Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 03.05.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO