Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin Informativ 09.09.2012
(09.09.2012)

Sfarsit de saptamana incarcat pentru pompierii suceveni. De vineri dimineata pana duminica dimineata acestia au fost solicitati sa intervina la 7 evenimente, dintre care 6 incendii si la deblocarea unei usi. Cronologic, evenimentele s-au desfasurat astfel:
Vineri, la ora 11.27, Garda de Interventie Siret a fost solicitata pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un stog de fan, in comuna Zamostea, apartinand de A.M. Militarii s-au deplasat la locul evenimentului cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri si au constatat ca ardeau aprox. 100 baloti de fan, cu pericol de propagare la 2 stoguri de fan si la o locunta invecinata. Impreuna cu pompierii voluntarii de la SVSU Zamostea, militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite. Cauza probabila de producere a evenimentului a fost stabilita ca fiind efectul termic al unei tigari aruncata intr-un loc nepermis.
La ora 14.12, Detasamentul Vatra Dornei a fost solicitat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o plantatie si resturi de exploatare forestiera, in com. Poiana Stampei, apartinand de Ocolul Silvic Josenii Bargaului. Militarii, cu 2 autospeciale, incadrate cu un ofiter si 11 subofiteri, impreuna cu lucratori ai Parcului National Calimani, ai Ocolului Silvic Josenii Bargaului si ai SVSU Poiana Stampei s-au deplasat la locul incendiului si au constatat ca ardeau aprox. 2.5 ha de plantatie, litiera si resturi de exploatare, cu pericol de propagare la fondul forestier. Cu ajutorul mijloacelor de prima interventie, acestia au reusit localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite, ramanand in supraveghere la fata locului lucratorii Ocolului Silvic Josenii Bargaului. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind radiatia solara reflectata de cioburi de sticla. Misiunea pompierilor s-a incheiat in jurul orei 23.00.
La ora 14.13, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu, izbucnit la un depozit de plante furajere in aer liber, pe strada Slt. Grigoras, din municipiul Falticeni, apartinand de M.M. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri si au constatat ca ardeau aprox. 1000 kg de plante furajere, cu pericol de propagare la o conducta de gaz metan. Acestia au reusit in scurt timp localizarea si lichidarea incendiului, misiunea acestora incheindu-se la ora 15.25. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al unei tigari aruncate in loc nepermis.
La ora 19.09, militarii Detasamentului Radauti au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o societate comerciala de pe strada Stefan cel Mare din municipiul Radauti. Militarii s-au deplasat la fata locului cu doua autospeciale incadrate cu 9 subofiteri, unde au constatat ca ardeau deseuri de material lemnos situate intr-o magazie, pe o suprafata de aprox. 6 mp, cu pericol de propagare la un supermarket din apropiere. Militarii au reusit in scurt timp lichidarea incendiului, misiunea acestora incheindu-se la ora 19.36. Si de aceasta data, cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic provenit de la o tigara aruncat in loc nepermis.
Sambata, la ora 14.14, Garda de Interventie Gura Humorului a fost solicitata pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinta din orasul Frasin, apartinand de S.G. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri si au constatat ca ardea funinginea din cosul de fum, cu pericol de propagare la intreaga locuinta. Impreuna cu o autospeciala a SVSU Frasin incadrata cu 3 voluntari, militarii au reusit in scurt timp lichidarea incendiului, degradandu-se 1 mp din astereala de lemn a locuintei. Misiunea pompierilor humoreni s-a incheiat la ora 15.40. Cauza probabila de producere a acestui eveniment a fost jarul sau scanteile provenite de la o soba cu acumulare de caldura (cos de fum necuratat.).
La ora 17.12, Detasamentul Radauti a fost solicitat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la resturi de exploatare, in zona Palma, la fondul forestier apartinand de Consiliul Local Vatra Moldovitei. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri si au constatat ca ardeau resturi de exploatare pe o suprafata de aprox. 20 mp, cu pericol de propagare la fondul forestier. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, misiunea acestora incheindu-se la ora 18.45. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise.
La ora 21.18, Detasamentul Falticeni a fost solicitat sa intervina pentru deblocarea usii unui apartament situat pe strada 2 Graniceri din municipiul Falticeni, apartinand de P.Z. Militarii s-au deplasat la locul evenimentului cu o autospeciala incadrata cu 5 subofiteri, si au reusit in scurt timp deblocarea usii, cu ajutorul accesoriilor din dotare. Proprietara apartamentului a fost gasita dormind in interiorul apartamentului. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 21.40.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO