Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 11.09.2012
(11.09.2012)

In cursul zilei de ieri, cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, au intervenit la patru evenimente cu urmari negative asupra populatiei.
La ora 16,36 pompierii de la Campulung Moldovenesc au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie de lemne pe strada Trandafirilor din localitate. Focul a cuprins magazia de lemne pe o suprafata de aproximativ 8 mp. Incendiul a fost lichidat la ora 17,15, cauza fiind jarul unei tigari aruncate la intamplare.
Pompierii militari din Falticeni au intervenit prompt la trei incendii, doua in municipiul Falticeni si unul in Draguseni, astfel:
La ora 18,12 a fost anuntat un incendiu izbucnit la o bucatarie de vara, apartinand unui cetatean din municipiu. Flacarile au cuprins aproximativ 40 mp din bucataria de vara, existand pericolul de propagare la locuinta. In 20 de minute incendiul a fost lichidat, cauza probabila a fost jarul dintr-o soba defecta.
La ora 18,40, tot in orasul Falticeni, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinta sociala apartinand de Consiliul Local Falticeni. La sosirea echipajelor la locul interventiei, ardea acoperisul cladirii cu invelitoare din carton asfaltat pe o suprafata de 120 mp si o magazie construita din lemn. Interventia pompierilor a fost dificila din cauza materialelor combustibile din care era construit acoperisul. Incendiul a fost stins la ora 20,45. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza scanteilor purtate de vant si cazute pe materiale combustibile.
La ora 19,20 pompierii s-au deplasat in comuna Draguseni pentru a stinge incendiul izbucnit la doua stoguri de fan cu pericol de propagare la locuintele invecinate. La aceasta interventie au participat si doua echipaje de la SVSU Forasti si Vadu Moldovei. De acesta data, jocul copiilor cu focul a fost cauza care a dus la declansarea incendiului.
Din fericire, in nici unul din aceste evenimente nu s-au inregistrat victime omenesti, pompierii reusind sa limiteze efectele incendiilor salvand importante bunuri materiale.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO