Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 13.09.2012
(13.09.2012)

Ziua de 12 septembrie 2012 a fost o zi incarcata pentru pompierii suceveni. Acestia au fost solicitati sa intervina la un numar de cinci interventii, dintre care patru incendii si o interventie pentru salvarea unui animal.
La ora 10.43, Detasamentul Suceava a fost solicitat pentru salvarea unui animal, cazut intr-un iaz si care era in imposibilitate de a iesi din apa. Militarii sau deplasat la locul interventiei, pe strada Socului din municipiul resedinta de judet, cu o autospeciala si o barca pneumatica, incadrate cu 6 subofiteri. Acestia au trecut la salvarea animalului cu ajutorul accesoriilor din dotare, reusind cu succes salvarea animalului. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 12.30.
La ora 13.42, Detasamentul Suceava a fost solicitat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, in orasul Salcea, pe un teren apartinand de C.L. Salcea. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu patru subofiteri si au constatat faptul ca ardea vegetatie uscata pe o suprafata de aprox. 1 ha., in mai multe focare, cu pericol de propagare la o stupina. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, misiunea acestora incheindu-se la ora 15.05. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise.
La ora 16.10, Detasamentul Vatra Dornei a fost solicitat pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, izbucnit in comuna Crucea. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala, o motopompa remorcabila, 2 motopompe transportabile si 1 motofierastrau incadrate cu 10 subofiteri si au constatat ca ardea vegetatie uscata si litiera apartinan de C.L. Crucea pe o suprafata de aprox. 2 ha., cu pericol de propagare la fondul forestier. La locul interventiei se aflau 12 voluntari ai SVSU Crucea si 16 lucratori ai O.S. Crucea, cu o motopompa. Pompierii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite in momentul ajungerii la locul interventiei, misiunea acestora incheindu-se la ora 23.20. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al unei tigari aruncate intr-un loc nepermis.
La ora 20.37, Detasamentul Radauti a fost solicitat sa intervina la un incendiu izbucnit in localitatea Dornesti, pe strada Luceafarului, la o locuinta apartinand de P.I. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu trei autospeciale incadrate cu 11 subofiteri si au constatat ca ardeau acoperisul adapostului de animale si al casei de locuit pe o suprafata de aprox. 50 mp si o anexa pe o suprafata de aprox. 40 mp., cu pericol de propagare la alte doua gospodarii invecinate. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, degradandu-se si un perete al locuintei pe o suprafata de aprox. 12 mp. si un perete al adapostului de animale pe o suprafata de aprox. 60 mp. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 22.15. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric provenit de la un conductor electric defect sau neizolat corespunzator. Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.
Putin dupa miezul noptii, la ora 00.58, Detasamentul Vatra Dornei a fost solicitat sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la hala de productie a unui operator economic din orasul Vatra Dornei, Strada Schitului. Militarii s-au deplasat la locul interentiei cu doua autospeciale incadrate cu 11 subofiteri si au constatat ca ardeau un perete lateral al halei pe o suprafata de aprox. 1 mp si tavanul halei pe o suprafata de aprox. 2 mp., cu pericol de propagare la intreaga cladire. Datorita interventiei prompte, militarii au reusit salvarea cladirii, incendiul fiind lichidat in limitele gasite. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scanteile provenite de la un dispozitiv de sudura folosit pe parcursul zilei pentru taierea unor metale, fara respectarea normelor in vigoare. Misiunea militarilor s-a incheiat la ora 02.10
Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO