Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu în localitatea Petia
(16.03.2008)

(14.03.2008, orele 11.59)

Detasamentul de Pompieri Falticeni împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Petia au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta numitei Ioana A. din localitatea Petia, comuna Bunesti.
La sosirea garzii de interventie incendiul se manifesta la acoperisul casei de locuit pe o suprafata de cca. 60 mp, cu posibilitati de propagare la cladirea de locuit învecinata si anexe.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.55.
Au ars: acoperisul casei de locuit pe o suprafata de cca. 60 mp, mobilier, bunuri casnice si cca. 400 kg porumb boabe.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat datorita nesupravegherii sobei cu acumulare de caldura (jar cazut din sistemul de încalzire).
Salvari: cladirea de locuit învecinata si un adapost de animale în valoare de cca. 30.000 RON;
Pagube: din primele estimari ale proprietarei cca. 10.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Incendiu în localitatea Iaslovat
(14.03.2008, orele 19.31)

Garda de Interventie Solca împreuna cu Detasamentul de Pompieri Radauti si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Iaslovat, Milisauti, Cajvana si Arbore au intervenit cu sapte autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la anexele gospodaresti ale numitului Ioan S. din localitatea Iaslovat.
La sosirea garzii de interventie ardeau acoperisul adapostului de animale si adapostului de furaje, magazie, cu pericol de propagare ca casa de locuit si 2 gospodarii învecinate..
Incendiul a fost lichidat la ora 00.05.
Au ars: adapostul de animale si depozitul de furaje pe o suprafata de cca. 160 mp, magazia pe cca. 30mp, cca. 10mc lemn foc, cca. 7 mc cherestea, cca. 3 tone furaje si cca. 3 tone canepa.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost provocat de catre neglijenta unui fumator.
Salvari: locuinta proprietarului si doua gospodarii învecinate în valoare de cca. 90.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari ale proprietarului, cca 30.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Incendiu în localitatea Moara Mica
(15.03.2008, orele 03.16)

Detasamentul de Pompieri Suceava împreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Moara si Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Moara au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuintele numitilor Aurelian G. si Lucia G. din localitatea Moara Mica, comuna Moara.
La sosirea garzii de interventie ardeau acoperisul casei de locuit si la bucatarie, adapostul de animale si de furaje si anexe la numita Lucia G. si magazia numitului Aurelian G., cu pericol de propagare la întreaga gospodarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.30.
Au ars: acoperisul casei si bucatariei pe o suprafata de cca. 100 mp, adapostul de animale si de furaje si anexe pe cca. 80mp, cca 1,5t furaje, cca 1.5t cereale si bunuri de uz casnic ale proprietarei, anexe din lemn pe cca 80mp, cca 1t furaje si alte bunuri ale proprietarului.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost provocat de catre jarul si cenusa depozitate în apropierea materialelor combustibile.
Salvari: casa de locuit si anexele proprietarului în valoare de cca. 40.000 RON.
Pierderi materiale: din primele estimari ale proprietarilor, cca 20.000 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO