Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 16.09.2012
(16.09.2012)

Doua zile ale sfarsitului de saptamana, vineri si sambata, in care pompierii militari suceveni au fost solicitati sa intervina la un numar de patru incendii, dintre care trei incendii au afectat gospodarii ale populatiei. Din fericire, la nici unul dintre aceste evenimente nu s-au inregistrat victime.
Vineri, la ora 13.52, Detasamentul Vatra Dornei a fost solicitat sa intervina la un incendiu izbucnit la vegetatie uscata in comuna Dorna Candrenilor. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 6 subofiteri si au constatat faptul ca ardea vegetatie uscata pe o suprafata de aprox. 1 ha., in zona caii ferate, fara pericol de propagare. Militarii au reusit lichidarea incendiului la ora 16.20. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind scanteile mecanice provenite de la o garnitara de tren. Pe timpul interventiei, circulatia pe calea ferata aflata in apropierea zonei de manifestare a incendiului nu a fost afectata.
Sambata dimineata, la ora 03.30, Garda de Interventie Gura Humorului a fost solicitata sa intervina la un incendiu izbucnit in comuna Ostra, la o gospodarie apartinand de M.G. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu o autospeciala incadrata cu 4 subofiteri si au constatat faptul ca ardeau corpul comun format din bucatarie de vara, depozit de furaje si adapost de animale, pe o suprafata totala de aprox. 125 mp. De asemenea, militarii au constatat ca nu exista pericol de propagare, la fata locului fiind gasiti pompierii de la SVSU Ostra, care actionau cu o autospeciala incadrata cu 5 voluntari. Au ars bucataria de vara pe o suprafata de aprox. 28 mp., adapostul de animale pe o suprafata de aprox. 70 mp., depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 25 mp., bunuri electrocasnice, mobilier, aprox. 10 tone furaje, aprox. 3 mc. cherestea. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind flacara provenita de la actiunea intentionata a unei persoane pentru a genera incendiul. Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 07.45.
Sambata, la ora 08.34, militarii Detasamentului Falticeni au fost solicitati pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie in localitatea Bogdanesti, apartinand de N.M. Acestia s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale, incadrate cu un ofiter si 9 subofiteri, si au constatat faptul ca incendiul se manifesta la o bucatarie, construita din lemn, pe o suprafata de aprox. 18 mp., cu pericol de propagare la doua locuinte. Militarii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, cauza probabila de producere a acestuia fiind flacara de la o masina de gatit (amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de sursa de aprindere). Misiunea pompierilor falticeneni s-a incheiat la ora 10.00.
La ora 20.37, Garda de Interventie Siret a fost solicitata sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodarie in comuna Granicesti. Militarii s-au deplasat la locul interventiei cu doua autospeciale incadrate cu 9 subofiteri si au constatat faptul ca ardeau depozitul de furaje pe o suprafata de aprox. 70 mp., acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de aprox. 20 mp. si o magazie pe o suprafata de aprox. 10 mp., cu pericol de propagare la casa de locuit. La locul incendiului se aflau, in momentul ajungerii militarilor, pompierii de la SVSU Granicesti, cu o autospeciala incadrata cu 4 voluntari. Pompierii au reusit lichidarea incendiului in limitele gasite, misiunea acestora incheindu-se la ora 23.12. Cauza probabila de producere a incendiului a fost stabilita ca fiind flacara (actiunea unei persoane iresponsabile pentru a genera incendiul).



Compartiment Informare si Relatii Publice
Lt.
Ruscan Marian

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO