Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 17.09.2012
(17.09.2012)

Duminica, 16 septembrie 2012, cadrele Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava au intervenit la diferite evenimente, dintre cele mai diverse, ce au avut efecte negative asupra cetatenilor.
Astfel, dimineata, la ora 08,02, in timp ce se efectua schimbul de tura, pompierii campulungeni s-au deplasat de urgenta la un accident rutier produs in municipiul Campulung Moldovenesc. La locul accidentului, pompierii au gasit trei victime incarcerate intr-un autoturism, una fiind in stare de inconstienta. Pompierii au trecut la descarcerarea persoanelor aflate in autoturism si le-au acordat primul ajutor. Ulterior, victimele au fost transportate cu o ambulanta SMURD si doua ambulante SAJ la spital. Din nefericire, una din victime a decedat in drum spre spital.
In jurul amiezii, pompierii de la Falticeni si cei de la Gura Humorului au intervenit in doua situatii pentru salvarea unui cal si a unei vaci.
La ora 12,14 pompierii de la Garda de interventie Gura Humorului au fost solicitati sa intervina pentru salvarea unui cal an satul Capu Codrului, care era cazut intr-un bazin betonat, iar la ora 13,10 pompierii de la Detasamentul Falticeni au intervenit pentru salvarea unei bovine, in satul Preutesti, ce era impotmolita in namol, pe cursul unui parau din localitate. In ambele situatii animalele au fost salvate, spre multumirea proprietarilor acestora.
Spre seara, la ora 18,31 pompierii de la Detasamentul Suceava au fost solicitati sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un ATV, in localitatea Mitocul Dragomirnei. La sosirea echipajelor la locul interventiei, ardea violent un ATV, fara a exista pericol de propagare a incendiului. S-a reusit lichidarea incendiului, ATV-ul fiind distrus in proportie de 85%. Cauza probabila de incendiu a fost autoaprinderea cobustibilului care s-a scurs pe sistemul de evacuare a gazelor arse a ATV-ului.
Tot pompierii militari de la Detasamentul Suceava au intervenit in cursul noptii, la ora 0,23, pe strada Zamcei din Suceava, pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe casa scarii. La sosirea pompierilor, ardea inabusit o gramada de ace de brad si resturi de hartie, cu mari degajari de fum. Pompierii au stins incendiul, dupa care au evacuat fumul dens ce putea patrunde in apartamentele locatarilor. Cauza probabila de incendiu a fost actiunea intentionata a unei persoane.
Facem un apel catre cetateni pentru ca acestia sa apeleze de urgenta numarul 112, in cazul in care observa persoane suspecte ca ar provoca incendii, acesta din urma fiind al patrulea caz de incendiu provocat intentionat in interiorul blocurilor in ultima luna, trei dintre ele fiind provocate in cartierul Zamca si unul in cartierul Burdujeni.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO