Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 20.09.2012
(20.09.2012)

Miercuri, 19 septembrie 2012, pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava au participat la localizarea si lichidarea a trei incendii, in localitatile: Rotunda, Bursuceni si Pojorata, iar in aceasta dimineata au lichidat un incendiu produs in localitatea Partestii de Jos.
Ieri, la ora 15.40, pompierii de la Detasamentul Suceava s-au deplasat in satul Rotunda pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un stog de fan, cu pericol de propagare la o gospodarie invecinata. La interventie a participat, alaturi de pompierii suceveni si un echipaj de la SVSU Liteni. La sosirea echipajelor la locul interventiei, incendiul era extins la o magazie. Au ars 2,5 t de furaje, 2 mc de lemne de foc si magazia pe o suprafata de aproximativ 5 mp. Cauza probabila de incendiu a fost jocul copiilor cu focul. Din fericire, pompierii au reusit sa limiteze efectele incendiului, mentinandu-l in limitele gasite. Nu s-au inregistrat victime.
La ora 17.15, pompierii de la Detasamentul Suceava au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscata, izbucnit in zona localitatii Bursuceni. Dupa aproximativ doua ore de lupta cu flacarile, pompierii au reusit stingerea incendiului extins pe o suprafata de 5 ha. Cauza probabila de incendiu a fost flacara provenita de la un foc deschis in spatii deschise, lasat nesupravegheat.
Aseara, la ora 20.37, pompierii militari de la Detasamentul Campulung Moldovenesc au fost solicitati sa intervina la un incendiu izbucnit la o autoutilitara aflata intr-o statie de distributie carburanti din localitatea Pojorata. Personalul aflat la locul de munca a intervenit pentru localizarea incendiului, cu mijloace de prima interventie. La sosirea pompierilor militari, ardea prelata autoutilitarei, cu pericol de propagare la statia de distributie a carburantului. Interventia prompta a pompierilor a facut ca incendiul sa nu se extinda, reusit astfel sa salveze de la distrugerea in totalitate a autoutilitarei. Au ars 3 corpuri de mobilier din autoutilitara si circa 3 mp din prelata acesteia. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic al curentului electric, provenit de la un conductor electric defect. Nu s-au inregistrat victime.
In dimineata aceste zile, pompierii de la Garda de interventie din orasul Solca au intervenit in localitatea Partestii de Jos pentru stingerea unui incendiu izbucnit la trei stoguri de furaje, cu pericol de propagare la intreaga gospodarie. In ajutorul pompierilor miliari a fost si un echipaj de la SVSU Cacica. Au ars 3 tone de furaje, cauza probabila de incendiu fiind jarul provenit de la o tigara aruncata neglijent.


Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO