Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 26.09.2012
(26.09.2012)

Ieri, 25 septembrie, pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava au intervenit pentru localizarea si stingerea a doua incendii, unul in orasul Siret si unul in satul Calinesti Cuparenco, comuna Serbauti.
La ora 17.19, pompierii militari de la Garda de interventie Siret au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la apartamentul unui cetatean, in orasul Siret. La locul interventiei, pompierii au constatat ca proprietarul apartamentului, aflat intr-o stare avansata de ebrietate, era blocat in apartament, iar de la fereastra bucatariei iesea fum. Cu ajutorul scarii culisabile, militarii au intrat intrat in apartament pe geam, lichidand incendiul din bucatarie cu mijloace de prima interventie. Cauza probabila de incendiu a fost efectul termic provenit de la o tigara lasata pe masa din bucatarie.
Ziua de munca nu s-a incheiat pentru pompierii militari de la Siret, ei fiind nevoiti sa intervina la un alt incendiu, in satul Calinesti Cuparenco. La ora 21.11, pompierii militari s-au deplasat la Serbauti, in satul satul Calinesti Cuparenco, pentru a lichida un incendiu izbucnit la o gospodarie. La sosirea echipajelor la locul interventiei, ardeau violent acoperisurile de la adapostul de animale si de la un depozit de furaje, cu pericol de propagare la cladirile invecinate. Interventia pompierilor militari s-a incheiat dupa miezul noptii, acestia fiind nevoiti sa mute toate materialele combustibile din zona de ardere, salvand astfel locuinta proprietarului. Au ars 100 mp de acoperis, 2000 de baloti de fan si 3 mc de cherestea. In acest caz, cauza probabila de incendiu a fost efectul termic provenit de la un bec amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile.
Din fericire, in niciunul din evenimente nu s-au inregistrat victime.Compartiment Informare si Relatii Publice
Plt.maj.
Morosanu Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO